Placilo prispevkov - popoldanec
Moderator: Mirko Zbačnik
Placilo prispevkov - popoldanec
Prihaja moje prvo placilo prispevka za socialno in zdravstveno. Ali je spodaj zapisano pravilno:
Za pokojninsko 25,57 EUR nakazem na:
01100 - 8461103714 SKLIC 09Davcna.st.-20212
Za zdravstveno 2,91 EUR nakazem na:
01100 - 8461103714 SKLIC 09Davcna.st.-20220
Lahko to nakazem kar preko teledoma, ali moram preko kaksnega posebnega obrazca to nakazovati? Ali se lahko placala preko osebnega TRR ali mora nujno iti s POSLOVNEGA? Je potrebno na DURS, ZPIZ, Zdravstveno.... kaksno dokazilo poslati, da sem res placal?
Hvala in lp, Mitja
Za pokojninsko 25,57 EUR nakazem na:
01100 - 8461103714 SKLIC 09Davcna.st.-20212
Za zdravstveno 2,91 EUR nakazem na:
01100 - 8461103714 SKLIC 09Davcna.st.-20220
Lahko to nakazem kar preko teledoma, ali moram preko kaksnega posebnega obrazca to nakazovati? Ali se lahko placala preko osebnega TRR ali mora nujno iti s POSLOVNEGA? Je potrebno na DURS, ZPIZ, Zdravstveno.... kaksno dokazilo poslati, da sem res placal?
Hvala in lp, Mitja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Upam, da so sklici pravi - "konti" (20212, 20220...) so različni od posameznika do posameznika.
Ni pomembno kako plačate, svetujem pa vam, da plačujete iz poslovnega računa. Tako so stvari bolj pregledne. Na davčni zapirajo glede na sklice - če so ti razvidni, način ni važen, le da je plačano. Dokazil ni potrebno pošiljat. Omilsite si bančno poslovanje prek spleta.
Ni pomembno kako plačate, svetujem pa vam, da plačujete iz poslovnega računa. Tako so stvari bolj pregledne. Na davčni zapirajo glede na sklice - če so ti razvidni, način ni važen, le da je plačano. Dokazil ni potrebno pošiljat. Omilsite si bančno poslovanje prek spleta.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Glede navedbe TRR DURS-a in vaših kontrolnih številk ste pravilno zapisali , te podatke ste verjetno pridobili na svoji izpostavi DU . Plačilo prispevkov kakor tudi ostalih obveznosti, vam priporočam, da plačujete iz poslovnega TRR , ki ste ga bili dolžni ob vpisu v register s.p. odpreti pri eni od bank. Vendar jih lahko tudi plačate z gotovino ( ni prepovedano) - in pravilno evidentirate v svoje poslovne knjige. Nikakor vam ne priporočam plačilo le teh iz Teledoma ali vašega osebnega računa . Ločiti morate dejavnost od gospodinjstva. Na DURS vam ni potrebno pošiljati dokazila o plačilih. LP - TITA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz se s tem ne bi strinjal, starči. Kot samostojni podjetnik morate imeti poleg svojega osebnega računa še poslovni račun. In če dodaste obem še opcijo e-plačevanja, je vse le še ceneje. Denar lahko kar od doma "premetavate" iz računa na račun. Zaradi provizije banki pa poglejmo resnici v oči - mogoče je res visoka, a zaradi te, ni še nihče bankrotiral.
Bolje je imeti transparenno poslovanje in ločiti zasebnost od poslovnosti.
Bolje je imeti transparenno poslovanje in ločiti zasebnost od poslovnosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Tudi pri dopolnilni/popoldanski/ dejavnosti je potrebno poslati obrazec za obračun prispevkov do 15. v mesecu na Durs.
Dokazil o plačilu pa kot je je zgoraj navedeno ne.
E-poslovanje preko osebnega računa se mi zdi v redu v primeru s.p. ali druge samostojne dejavnosti. Vse si preneseš iz poslovnega na osebni račun in potem je v bistvu to gotovina-prenosi 9200.
Dokazil o plačilu pa kot je je zgoraj navedeno ne.
E-poslovanje preko osebnega računa se mi zdi v redu v primeru s.p. ali druge samostojne dejavnosti. Vse si preneseš iz poslovnega na osebni račun in potem je v bistvu to gotovina-prenosi 9200.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Kako zdej?
Huuh... zdej sem pa majckeno zmeden.... je potrebno poslati ali ne? Kje se pa da dobiti ta obrazec... mogoce kaksen link?
Hvala za info in lp, Mitja
Hvala za info in lp, Mitja
Obrazec ne obstaja, vendar so mi na DURS svetovali, da uporabim isti obrazec kot za obračun prispevkov za zasebnike in pripišem, da gre za dopolnilno dejavnost oz. - s.p. popoldanca. Tako prilagojen obrazec pošiljam že od januarja 2007 na vse izpostave DU Ljubljana, vendar, ne glede na vsa naša mnenja, se strinjam z Bee sogovornikom ( sogovornico), da boste svoje dvome razrešili s svojim kontrolorjem na DU. LP - TITA
Obrazcev za popoldance ni potrebno pošiljati. Glede ločevanja sredstev dejavnosti in zasebnosti pa se strinjam z Mirkom. Finančno res nekaj prihraniš, a si narediš veliko dela (prenosi v enostavnem knjigovodstvu in več knjižb pri dvostavnem). Jaz svojim strankam svetujem naj si pustijo na poslovnem računu toliko sredstev, kot jih rabijo za poslovanje, ostalo pa prenesejo na osebni račun. V množici nepotrebnih a obveznih stroškov poslovanja, so ti bančni še majhni. Če imaš večji obseg poslovanja, pa je nujno odpreti e-banko.
Lp
Lp
DECO