Pozdravljeni.
zanima me,kako iz davčnega vidika obravnavati naslednji poslovni dogodek: pri dobavitelju iz Nemčije,za davč.namene registriran v Nemčiji,smo naročili popravilo turbine (popravilo opravljeno na proiz.opremi pri nas v SLO). Za opravljeno storitev smo prejeli račun:
- material (7.200eur),priložen je CMR(teža 1t),material-vlakna,čistila,pločevina,razpršila,črpalka,..
- montaža (stroški poliranja,ure izoliranja,stroški potovanja in prevoza).
V zvezi z zgoraj navedenim bi ravnali takole:
- poročanje interstat (vrednost materiala)
- z vidika ddv pa: 1) v celoti opravljena storitev po 28.členu ZDDV,c točka,prvi odstavek
2) pridobitev blaga iz EU po 34.členu ZDDV za vrednost mat. in po 28.členu ZDDV za vrednost storitve.
Kaj je glede na omenjen dogodek bolj pravilno?
Storitev ali pridobitev blaga iz EU + storitev?
Moderator: Mirko Zbačnik
Sicily, se opravičujem, prej sem prehitro prebrala vaše vprašanje in sem naknadno opazila, da gre za popravilo.
Glede DDV imate prav, v kolikor gre za popravilo. Upošteva se 28.člen ZDDV-1. Moje mnenje je, da gre tu v celoti za promet storitev, saj ste vi naročili popravilo (storitev)
Moti me le, da v specifikaciji del ni nikjer navedeno, da gre za popravilo. Iz navedenega je prej razbrati, da gre za dobavo z montažo.
Počakajte še na kakšno mnenje.
Lp
Glede DDV imate prav, v kolikor gre za popravilo. Upošteva se 28.člen ZDDV-1. Moje mnenje je, da gre tu v celoti za promet storitev, saj ste vi naročili popravilo (storitev)
Moti me le, da v specifikaciji del ni nikjer navedeno, da gre za popravilo. Iz navedenega je prej razbrati, da gre za dobavo z montažo.
Počakajte še na kakšno mnenje.
Lp
marea