komercialna 090 številka - vodenje računov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
skladiscnik
Novinec
Novinec

komercialna 090 številka - vodenje računov

Odgovor Napisal/-a skladiscnik »

Pozdravljeni,

Že nekaj časa razmišljam o tem, da bi odprl popoldanski s.p. in sicer bi imel komercialno številko 090 za svetovanje.
Fora je, da so storitve (svetovanje), ki jih ponujaš plačane na tarifo in čas pogovora. Račun za storitve (uporabo 090 številke) izstavlja Telekom Slovenije strankam, ki kličejo na to številko - jaz v tem primeru nebi izdajal nobenih računov, prejemal bi pa dohodke od teh storitev (klicev na to številko).

Zanima me torej, ali sploh potrebujem s.p., kako je s t.i. davčnim zavezancem, na kak način bi sploh moral voditi knjige za takšen s.p. (prodaja storitev preko komercialne telefonske številke 090)?

Hvala za pomoč!

Miroslav
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Živjo.

Na tole ni nihče nič komentiral, je pa zelo zanimiva zadeva. Vsak, ki opravlja kakšno dejavnost mora imeti nek status...Saj bi vi morali tudi Telekomu izdati račune, da bi vam plačali zadeve. Zato mislim, da bi popoldanski s.p. bil v redu, lahko si vodite enostavno knjigovodstvo.

Počakajte, da bo še kdo kakšno rekel na to temo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
skladiscnik
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a skladiscnik »

Hvala za odgovor, vendar me zanima povsem nekaj drugega....

Seveda si moram voditi enostavno knjigovodstvo, vendar, jaz ne izdajam računov, dobiček dobim od Telekoma (vsaj tako predvidevam namreč), ki ga vpisujem v knjige, tudi v stroške si lahko dam marsikaj (ali pač, če gre samo za klicanje), torej, na kak način jaz potem prikazujem dobiček, če ne izstavljam računov? To mi ni jasno...

Hvala :)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Telekom pošlje obračun in nakaže solde - kar je osnova za izkaz prihodkov.
Če boste po dejanskih stroških, se štejejo prihodki glede na obdobja obračunov, če boste po normiranih, glede na datume prejetja soldov.
Odgovori