Oče ima firmo (s.p.), ki je letos ustvarilo precej prevelik dobiček. Sam odpiram skupaj s poslovnim partnerjem svojo firmo na drugem področju-računalništvo, za kar bom potreboval nekaj posojila s strani očeta.
Sprva smo hoteli urediti brez papirjev. Sedaj pa mi je na misel prišlo vprašanje, ali je možno z vložkom v to firmo znižati dobiček.
V moji firmi bodo predvsem stroški oglaševanja in razvoja spletne aplikacije, ki bodo nastopili ob koncu leta in se nadaljevali v naslednjem letu.
Prosim, če mi lahko nekdo malo obrazloži ali poda kako idejo na to temo.
Hvala
prevelik dobiček. Kako vložiti v novo firmo?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ob zniževanju dobička zaradi večjega plačila davkov imam vedno pomisleke. Jaz osebno bi rad plačal zelo veliko davka, ker vem, da bo tako tudi meni ostalo veliko. V glavo si moramo vbiti, da denar, ki je namenjen "državi" enostavno ni naš že v osnovi. Presežek sredstev pa bi raje plemenitiv z raznimi naložbami.
Mogoče bi bil potreben razmislik o ugodnejši obliki firme? A tu je potreben tehten razmislek o vseh posledicah te odločitve.
Mogoče bi bil potreben razmislik o ugodnejši obliki firme? A tu je potreben tehten razmislek o vseh posledicah te odločitve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Temu se pravi pa optimiranje davkov. A posledično bo več plačala oglaševalska firma, a ne? Potrebno je razmislit, ker gre na enistrani za s.p. in d.o.o., ki sta različno obdavčena. Paziti je potebno na transferne cene zaradi poslovanja s povezanimi osebami.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko