Priznani stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Priznani stroški

Odgovor Napisal/-a Radovednež »

Pozdravljeni,

Prosil bi za nasvet; imam odprt s.p. taksi prevozi.

1) Zanima me, ali si za malico lahko obračunavam tudi 20 nadur, ali samo 5,54EUR, pomnoženo s številom delovnih dni v mesecu.
2) Zanima me tudi, ali lahko med stroške prikažem delež stroškov za ogrevanje, elektriko itd.. Dejavnost namreč opravljam na terenu, samo računovodstvo vodim doma in na tem naslovu imam tudi sedež firme.

Vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovore.

Jan
Carpe diem!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Če delaš 10 ur ali več, je za vsako polno uro nad 8 ur še po 0,69 E.
Za 11 ur = 5,54 + 3x0,69 = 7,61 E.

Lahko sorazmeren delež stroškov (primeren - določiti ključ) . LP
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ja, to vem - na podlagi Uredbe. Mogoče sem malo nerodno postavil vprašanje. V bistvu me zanima, za koliko nadur lahko to obračunam. Mislim, da lahko na mesec narediš samo 20 nadur. Jaz sem v povpečju na delu 12 ur na dan. Dvomim pa, da lahko dam vse to med stroške za malico.

Ja, prav tako bi želel slišati, kolikšen odstotek teh strošek bi lahko pripisal s.p.-ju. Je 30% preveč?

Vnaprej hvala za odgovore.
Carpe diem!
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Pa še to sem pozabil. Vsekakor delam sobote in nedelje. Jaz za stroške malice obračunam samo število delovnih dni v mesecu krat 5,54 EUR. Za ta mesec 184*5,54. Vendar vsak mesec naredim več kot toliko ur, sigurno 250, saj si redko vzamem prosto.

Hvala!
Carpe diem!
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Čestitam vam, če lahko delate vsak dan od pon. do nedelje po 12 ur na dan. Gotovo ste še mlad, jaz tega ne bi zmogla. Če vse to delo lahko dokažete, si lahko obračunate malico za vse te dni.
Če vodite na domačem naslovu samo računovodstvo, vam verjetno 30 % stroškov ne bodo priznali.
Lp
DECO
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Nadure so omejene za zaposlene (zaščita delavcev pred izkoriščevalci). Samozaposleni pa lahko sami sebe izkoriščajo brez omejitev - dokler dol ne padejo. (grenka šala).
Samo vprašanje glede na poklic (šofer)- ali ni kakih omejitev kot pri tovornjakarjih?
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Zdravo!

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore.

Lep pozdrav,

Jan

:D
Carpe diem!
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Z neprestanim razmišljanjem o tem, kako bi zmanjšal profit, sem se spomnil, da si plačujem tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Lahko tudi to upoštevam kot davčno priznan strošek?

Hvala za odgovor!

Jan
Carpe diem!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot strošek že, vprašanje pa je, če je davčno priznano :spomezik: , glejte link: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... dravstveno,
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... dravstveno

Če imate prevelik profit in bi ga radi zmanjšali - a ni udobnejša rešitev manj delati?! :lol: (malo zares, a tudi malce za šalo) :sneodobren:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori