Knjiženje prejetega kredita
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje prejetega kredita
Lep pozdrav
Lepo bi prosila če mi lahko poveste kako poknjižiti kredit ki smo ga dobili od banke.
Banka nam je nakazala 80.000€ kredita na TRR
to sem poknižila na 1100/9720 kako pa potem naprej ko plačujemo obresti in glavnico kako to potem knjižit.
Lepo bi prosila če mi kdo pokaže postopek za knjiženje.
Lp, Jasna
Lepo bi prosila če mi lahko poveste kako poknjižiti kredit ki smo ga dobili od banke.
Banka nam je nakazala 80.000€ kredita na TRR
to sem poknižila na 1100/9720 kako pa potem naprej ko plačujemo obresti in glavnico kako to potem knjižit.
Lepo bi prosila če mi kdo pokaže postopek za knjiženje.
Lp, Jasna
Knjiženje posojila
Ko dobite obračun obresti, te poknjižite kot prejet račun (oproščen promet za DDV) na 741/2800, s plačilom obresti zapirate 2800/110. Ne vem, kakšen sistem bo imela vaša banka, ali bo pošiljala vsak mesec obračune ali šteje samo anuitetni načrt. Sicer ob zapadlosti anuitete ugotovite, koliko je v njej obresti, in koliko glavnice. Obresti poknjižite kot napisano, glavnico pa razknjižite na 972.
Posojilo ste poknjižili pravilno, konec leta pazite, da del, ki zapade v letu 2008, tj kratkoročni del, preknjižite na konto 272.
LP
Posojilo ste poknjižili pravilno, konec leta pazite, da del, ki zapade v letu 2008, tj kratkoročni del, preknjižite na konto 272.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da, res je, grah. Ta knižba je v bistvu nepotrebna. Gre le za prikaz ročnosti kredita v bilanci stanja. Ta "začasnaa" (le za potrebe izdelave bilanc) knižba je le zaradi boljše preglednosti (tudi sam se tega poslužujem). V bilanci stanja moramo nmreč prikazati dejansko ročnost dolgoročnih postavk in del obveznosti ali terjatev, ki zapadejo v obdobju manjšem od leta, prikazati kot kratkoročne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glavnica in obresti
Sigurno:
1) Prejem obvestila
Glavnica: nič ne knjižite
Obresti : 74 / 280