Reprezentanca EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Reprezentanca EU

Odgovor Napisal/-a ari »

Ali mi lahko kdo pomaga?
S poslovnimi partnerji smo bili na kosilu v Italiji, imam račun izstavljen na podjetje. Kako je z ddv ker ga na računu iz Italije ni, za ostale račune vem da narediš samoobdavčitev , ne vem pa kaj naj s tem ker je reprezentanca ? Kako ga poknjižit ?
Lp in hvala .
tara
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Zakaj ni naveden DDV. Ali ste jim dali svojo ID št.?
V tem primeru morate narediti enostransko obdavčitev in davek plačati pri nas.
lp
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Ja na računu je naša id za ddv, torej kaj potem v takem primeru, če ni na računu navedenega davka - njihove ive ,narediš enostransko obdavčitev in plačaš pri nas davek? Ali velja to tudi za reprezentanco.
V katerem primeru pa pride potem v poštev samoobdavčitev?
tara
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

Tako je. Pri nas naredite enostransko obdavčitev in plačajte davek pri nas po naših zakonih . V bodoče pa jim ne dajte ID št.- bo manj komplicirano.
Sama sem imela problem, ko smo v Avstriji kupili rezervni del za os.vozilo, za katero si ne smem odbijati DDV-ja ( vozilo je med OS) in sem morala plačati ddv pri nas.
Knjiženje reprezentance pa je 50% priznan davčni strošek.
Upam, da sem vam pomagala

lp
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Morda razmišljam v napačno smer, a zdi se mi, da so gostinske storitve obdavčene glede na kraj, kjer ima sedež davčni zavezanec, ki opravlja te storitve in bi morale biti obdavčene, ne glede na to, da ste jim dali svojo ID številko. Morda pa vaš gostinec v svoji državi ni zavezan ddv-ju?
d.o.o.
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a d.o.o. »

Kako poknjižim račun iz francije na katerem ni naše ID za ddv in je obračunan njihov davek. Gre za nočitve zaposlenih. Kako knjižiti račun? Kam knjižiti francoski davek?

Prosim za pomoč!
Odgovori