Variabilni del plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
AnjaBP
Nov član
Nov član

Variabilni del plače

Odgovor Napisal/-a AnjaBP »

Spoštovani,
moj delodajalec (smo mikro podjetje - 2 zaposlena) mi je naročil naj se pozanimam kako je treba v pogodbi o zaposlitvi opredeliti variabilni del plače? A je lahko v pogodbi samo osnova - za kakršno plačo delavca zaposliš (npr. minimalna plača) in se potem ostalo lahko sproti pri plači dodaja (npr. če je dela več in je delavec plačan po učinku je tudi plača večja - odvisno od meseca ipd.). Ali mora biti tudi ta variabilni del opredeljen v pogodbi?
Hvala vsem za pomoč.
Lp
Anja
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

V pogodbi mora biti opredeljena osnovna bruto plača, morda pa ne bi bilo slabo, da je vnešeno todu kolikšno je razmerje med fiksnim in variabilnim delom plače. Ni pa nujno.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Moje mnenje je, da te zadeve določite v pogodbi o zaposlitvi. Delavec mora po mojem mnenju pred sklenitvijo pogodbe biti seznanjen koliko znaša variabilni del in kakšni so kriteriji za doseganje odstotka oz. ustrezne višine variabilnega dela. Mogoče bi bilo dobro o tem narediti poseben pravilnik, kjer je vse točno določeno.

Lp
marea
bopi314
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bopi314 »

Ali je možno ,da zaradi višjega variabilnega dela plače delodajalec zahteva ,da se podpiše aneks k pogodbi in kot posledica tega se ti fiksni del zniža.
In prav to zdaj želijo vnesti v pogodbo nižjo bruto plačo!! :evil:
Odgovori