Spoštovani,
prosil bi za pomoč. Maja sem opravljal izpit za pridobitev licence. S.p. sem registriral konec junija. Verjetno ne morem upoštevati tega računa kot strošek. Ali ga lahko vključim k licenci in to skupaj amortiziram kot neopredmetneo sredstvo, saj je izpit pogoj za pridobitev licence. Gre za to, da je izpit bil relativno drag in bi mi to pripomoglo znižati profit.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Jan
Med stroške ali med osnovna sredstva
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Radovednež
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Med stroške ali med osnovna sredstva
Carpe diem!
-
Radovednež
- Začetnik

- Kontakt:
Hvala za hiter odgovor,
vprašal bi še to; imam en račun, na katerem nisem naveden kot s.p. Pozabil sem reči, da mi ga izda na davčno. Ali ga lahko uveljevljam med stroške. ali pa naj podjetje prosim, da mi napiše nov račun - problem je le, da je že en mesec od opravljene storitve.
Vnaprej hvala,
lp,
Jan.
vprašal bi še to; imam en račun, na katerem nisem naveden kot s.p. Pozabil sem reči, da mi ga izda na davčno. Ali ga lahko uveljevljam med stroške. ali pa naj podjetje prosim, da mi napiše nov račun - problem je le, da je že en mesec od opravljene storitve.
Vnaprej hvala,
lp,
Jan.
Carpe diem!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da ne bi smelo biti problema, pokličite jih in se dogovorite. Lahko da vam bodo izstavili dobropis in ponoven račun. Skratka pokličite jih, ker računa,, ki se ne nanaša na "s.p." ne bose mogli upoštevati v davčni bilanci.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Radovednež
- Začetnik

- Kontakt:
-
Radovednež
- Začetnik

- Kontakt: