zaposleni + popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

fizična oseba, ki je v rednem 8-urnem delovnem razmerju na delovnem mestu prodajalca, je odprl še popoldanski s.p. (oz.dopolnilno); njegov popoldanski s.p. pa je čisto druga dejavnost kakor je redno zaposlen in sicer je njegova dopolnilna dejavnost pakiranje.

sama dvomim, da lahko redno zaposleni v okviru svoje dopolnilne dejavnosti izstavi račun za pakiranje (to izvaja njegov redno zaposleni v njegovi dopolnilni dejavnosti)?

namreč v skladu z Zdoh bi jaz temu rekla, da je to prihodek iz delovnega razmerja in zaposleni nima pravice izstavljati računa iz svoje dopolnilne dejavnosti ne glede na to, da so opravljene storitve izven njegovega delovnega razmerja in da je dejansko opravljal storitev njegov zaposleni delavec.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Niste precizirali, ampak domnevam :
Če gre za pakiranje za tistega, pri katerem je ta dopolnilni sp redno zaposlen, imate po mojem prav. (pri tem je po mojem vseeno, ali pakira sp sam ali pa njegov zaposleni). Drugo mnenje?
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

primer: lojze je redno zaposlen kot prodajalec v podjetju sonček;
lojze odpre dopolnilno dejavnost za pakiranje in etiketiranje blaga; lojze zaposli v svoji dopolnilni dejavnosti franceljna; francelj cel mesec pakira in etiketira artikle; lojze s.p. izstavi račun podjetju sonček;

zanima me ali je kaj iz davčnega vidika (zdoh ali ddpo) problematično pri podjetju sonček?
Odgovori