Povračilo stroškov z zavoda za poslovanje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MMIJA
Nov član
Nov član
Kraj: CELJE

Povračilo stroškov z zavoda za poslovanje

Odgovor Napisal/-a MMIJA »

Zanima me Kako dolgo mora biti delavec, ki ima popoldansko obrt prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, da podjetje prejme povračilo stroškov oz. prispevkov?
MIJA
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

To vprašanje boste morali drugače zastaviti. Če ste prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba verjetno ne morete imeti popoldanske obrti (bistvo popoldanske obrti je, da ste obvezno zavarovani na drugi podlagi - delovno razmerje, status študenta...)??

LP
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Verjetno najbolj hecno vprašanje na tem forumu.
Vaša logika je genijalna. Dopoldan bom brezposelna oseba, popoldan pa bom malo delal za sebe. Na koncu, pa naj mi država še plača za to da sem delal za sebe. Biser!!! :lol: :lol: :lol:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kakšno popoldansko obrt pa ima ta oseba, da je kljub temu prijavljena na zavodu kot brezposelnaa oseba? A ji to ne zadostuje za "celo" zaposlitev?

Še čudno podvprašanje :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Domnevam, da je to hipotetično vprašanje - iskanje možnosti, ki jih ni. Če ste pa res izgubili redno zaposlitev in ste imeli "popoldanski" sp s pavšalnimi prispevki, ste obenem izgubili tudi "popoldanskost" - sp se je pretvoril v rednega v tem smislu, da boste morali plačevati polne prispevke. Če je tako in če hočete sploh kaj imeti od zavoda, morate tudi sp zapreti. LP
Odgovori