Original račun-težave v Nemčiji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Dejci
Nov član
Nov član

Original račun-težave v Nemčiji

Odgovor Napisal/-a Dejci »

Spoštovani,

imamo s.p. (polna zaposlitev) za prevajanje. Na službeni poti v Nemčiji smo med drugim kupili nekaj specializiranih slovarjev, ki jih potrebujemo za delo in jih pri nas ni mogoče dobiti. V knjigarni (kot so pri nas na primer MK, DZS in podobne) smo želeli dobiti račun na ime naše firme. Povedali so nam, da pri njih to zdaj ni več potrebno in tudi računalniški program, ki so ga imeli za izdajanje računov, jim vpisa teh podatkov ni omogočal.

Kako sedaj uveljaviti ta strošek, ki nima naših podatkov na računu. Na računu tudi ni kje posebej predvidenega prostora za vpis teh podatkov. Je pač klasičen račun, ki ga izdajo vsakemu kupcu. Blagajničaki sta nam zagotavljali, da je v Nemčiji pač sedaj tak način poslovanja in da tega ne potrebujejo več.

Zanima me, ali utegnemo pri morebitnem pregledu poslovanja imeti težave zaradi tega in kako sedaj utemeljiti (obrazložiti) ta strošek?

Hvala lepa za odgovor.
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a medico »

Ja tudi meni se je to zgodilo, ko sem zahtevala račun v gostilni. Ne vem najbrž bodo morali strošek priznat.

Darija
Dejci
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Dejci »

Ni mi jasno, kako naj bi EU funkcionirala (osnovna 4 načela: prost pretok kapitala, blaga, ljudi in storitev - skratka enotni trg), če pa so tako različne prakse glede poslovanja? :?

Po moje bi bilo logično, da v kolikor EU dopušča posamezni državi članici takšno prakso poslovanja (na primer Nemčiji), bi morali tudi organi v drugi članici (SLO), kjer sicer ni takšne prakse, upoštevati njihovo (NEM) prakso, če je bila storitev, blago,... kupljeno tam.

Če v SLO tega ne priznajo, potem kršijo osnovna 4 načela delovanja EU-ja. Kakorkoli se že to mogoče sliši naivno ali preveč preprosto, pa je povsem res.
Odgovori