Zavrnitev računa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Neonka
Nov član
Nov član

Zavrnitev računa

Odgovor Napisal/-a Neonka »

Pozdravljeni!

Zanimam me, kakšen je rok za zavrnitev računa.

Izdali smo račun 18.4, zavrnjen račun smo pa prejeli 8.5. Med tem časom je bil poslan tudi predlog za kompenzacijo, katere rok je potekel 4.5.

Kupec je pa na svoj dopis napisal datum 30.4.

Zanima me ali bi se lahko sklicevali na zamujen rok za zavrnitev računa in kompenzacije.

Lepo prosim za pomoč.

Lep dan vsem
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

"Problem" je lahko obračun DDV-ja in dejstvo, da je bil račun že zajet v njem, drugače se pa lahko dogovorite. Če ni DDV zavezanec, starega zamenjate, ali knjižite storno, če je obdobje zavrnitve daljše.

Drugače pa, če je bil že upoštevan v obračunu DDV, se to ureja z dobropisi, katerega mora nasprotna stranka potrditi. Na osnovi teh potrditev si obe stranki lahko popravljata DDV za nazaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Neonka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Neonka »

Pozdravljeni!

Kar se DDV-ja tiče mi je vse jasno.

Mene samo zanima kakšen je rok, ko lahko kupec zavrne račun.

Moramo vedeti ali lahko to zavrnitev upoštevamo ali ne.

Lepo prosim za odgovor.

LP
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Nikjer sicer nisem zasledila predpisa, ki bi določal rok, ampak iz izkušenj nekaterih kolegic vam lahko povem, da je skrajni rok za bilo kakšno reklamacijo datum zapadlosti računa. Po tem datumu niste več dolžni upoštevati reklamacije. Svetujem pa vam da na računu navedete rok do katerega upoštevate reklamacije in shranite kuverto v kateri ste prejeli zavrnitev, tako da lahko s poštnim žigom dokazujete kdaj je bila poslana.
slava
Odgovori