Popis nepremičnin, geodetska uprava

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Knjigovodja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Popis nepremičnin, geodetska uprava

Odgovor Napisal/-a Knjigovodja »

V drugi polovici leta 2006 se je začel popis nepremičnin, dobili smo obiske - popisovalce ali vsaj njihova obvestila, da smo lahko izvedli samopopis v naših stanovanjih.

Po pravici povedano, se s tem kaj dosti nisem ukvarjala, ker je temeljni namen popis premoženja za izračun kasnejšega davka na premoženje, me ni pretirano zanimalo, kam tukaj sodijo poslovne stavbe.

Zdaj pa slišim, da je potrebno popisati tudi poslovne stavbe. Podjetje ima v lasti poslovno stavbo, ampak nikoli nas ni obiskal noben popisovalec, niti obvestila nismo dobili, niti urgence, naj dvignemo obrazce za samopopis.

Na strani geodetske uprave vidim, da v poštev za popis pridejo tudi poslovne stavbe, ki so v lasti pravne osebe.

Zdaj pa ne vem. Ali je kdo med vami že popisal poslovno stavbo v lasti pravne osebe? Kako je to potekalo? Če nihče ni prišel okrog ali moram zaprositi za obrazce za samopopis. Ali mogoče brez veze paniko zganjam?
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Uf. Tole je pa zanimivo vprašanje. Bi tudi mene zanimalo... :oops:
Sploh nisem pomislila na to... :szaspan:

LP
Capy
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

mi imamo poslovni prostor v večstanovanjski stavbi in smo dobili obrazce za popis
Knjigovodja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Knjigovodja »

Hvala za odgovore, se bo kar treba lotiti zadeve, četudi so 'pozabili' na nas. Mimogrede se nas je našlo kar nekaj takih na kupu in upam, da bo tudi tale tema komu drugemu, ki se doslej s tem ni ukvarjal, kaj koristila.
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kolikor sem prebral o tem, mora lastnik samo pripraviti zahtevane podatke, država pa mora poslati popisovalce. To seveda velja, če ste vpisani v z. knjigo kot lastnik, drugače je že bolj megla.

Ker pa se jim je vse ustavilo, so zdaj začeli nekaj groziti, češ da če ni bilo popisovalca, mora pa vsak lastnik sam priti po papirje in izpolniti. Kolikor se spomnim, v zakonu to ni navedeno kot dolžnost lastnika (samo kot možnost). LP
Odgovori