Dopolnilna dejavnost in regres za prehrano

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
_Tom_
Nov član
Nov član

Dopolnilna dejavnost in regres za prehrano

Odgovor Napisal/-a _Tom_ »

Ali je dovoljeno, glede na to, da delaš praktično celo popoldne in ponavadi tudi del noči, si obračunati regres za prehrano? Ali domnevajo, da boš delal na tešče?

LP
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Jaz sem napisala sklep po katerem zasebniku ki opravlja dopolnilno dejavnost več kot 4 ure na dan pripada tudi 1/2 regresa za prehrano. Glede na to si tudi vsak mesec sproti obračunava in knjižim v stroške še prehrano. Mislim, da je to vse regularno če ti lahko dokažeš, da res delaš. Spet pa je vprašanje če dobiš kakšnega inšpektorja in kako si to mogoče drugače on razlaga.
LP
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Glede na to, da imate "dopolnilno dejavnost", kar pomeni, da nekje drugje že delate in imate to dejavnost za dopolnilno, in črpate dodatek za prehrano nekje drugje, tam kjer ste v rednem delovnem razmerju, mislim, da tudi sklep ne pomaga, ker v tem primeru niste upravičeni do regresa za prehrano.
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

V svoji službi res dobiš regres za prehrano ampak za 8 ur dela. Glede na to, da svojo dopolnilno dejavnost opravljaš po opravljenem delu v službi, se pravi po končanih 8 urah, moraš še nekaj nekaj pojest. To je moja razlaga saj jemo najmanj dva krat na dan. Ali ni res?!
UROK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a UROK »

Tudi jaz imam spisan sklep in si obračunavam 1/2 regresa za prehrano, konec koncev plačamo tudi prispevek za PIZ in ZZV, katerega tudi plačamo že nekje drugje in tudi ustvarimo nek dohodek kot vsi s samostojno dejavnostjo. Je pa odvisno kakšnega inšpektorja dobiš in kao mu to znaš utemeljiti.

Lep dan še naprej
Odgovori