Nekaj podobnega se sedaj dogaja meni.
Moja računovodkinja je čudežno izginila, telefon ima izključen in se ne javlja nikomur.
Pred tem je DURS večkrat pošiljal opomine, da ni poslan obračun prispevkov, velikokrat pa ona meni niti položnic ni poslala. Seveda je v prvem primeru vedno bil kriv DURS, v drugem pa celo pošta.
Sedaj sem zvedel, da jo lastnik pisarne meče ven in da ga neprestano kličejo njene stranke in ga sprašujejo kje je, tako kot jaz.
Po pravici povedano, sem trenutno kar precej prestrašen. Ne vem, kaj se dogaja, kje so moji papirji in kje je ona.
Kaj naj človek naredi v primeru, ko se računovodkinja dobesedno SKRIVA?
Kako porpravljati za površno računovodjo
Moderator: Mirko Zbačnik
Prijavite jo kriminalistom, ker vam je odtujila poslovno dokumentacijo, na podlagi katere vam je vodila poslovne knjige (upam, da ste poravnali svoje obveznosti do nje)! In verjetno boste morali na podoben način obvestiti tudi davčni organ, ker brez knjigovodskih listin ne morete predložiti davčnega obračuna. In če ni listin, vam lahko davčni organ oceni davčno osnovo....... ki je čudežno sicer lahko tudi odraz vašega poslovanja, ni pa niti slučajno tako.
Boste pa verjetno pri naslednji izbiri računovodskega servisa bolj previdni. Zahtevajte reference, tudi te nekaj pomenijo.
LP
Boste pa verjetno pri naslednji izbiri računovodskega servisa bolj previdni. Zahtevajte reference, tudi te nekaj pomenijo.
LP
Plačal sem ji čisto vse račune, ki mi jih je izstavila, in celo enega (zadnjega), ki mi ga ni, ker je rekla, da je v bolnišnici in da naj sam napišem položnice.slovan napisal/-a:(upam, da ste poravnali svoje obveznosti do nje)!
Trenutno sem rahlo v dvomih, da je sploh bila bolna, očitno je tudi tisto bila laž, s katero se je izogibala.
Da obstaja resen problem, sem ugotovil šele prejšnji mesec, ko položnice spet niso prišle, telefon pa več ni deloval.
Zadnji mesec ji torej nisem plačal, ampak saj računa tudi nisem dobil, ona pa je nedosegljiva.
Tisto, kar me najbolj skrbi, je to, če je res uredila probleme na DURSU, kjer so zahtevali manjkajoče obračune prispevkov.
Razlog, da sem ji verjel, da je problem bil pri DURS-u, je bil v tem, da so istočasno zahtevali da plačam prispevke, ki sem jih že plačal.
V vsakem primeru moram kontaktirat DURS, da zvem če kaj manjka in razložim situacijo, ter najti računovodkinjo, ali pa resnično kontaktirati policijo..
Hvala za hiter odgovor!