moje vprašanje je v resnici iskanje potrditve interpretacije 6. odstavka 55. člena ZGD, ki opredeljuje mikro, majhne, srednje in velike družbe in sicer: "Družbe se v skladu z merili iz prejšnjih odstavkov razvrščajo ali prerazvrščajo na mikro, majhne, srednje in velike družbe na podlagi podatkov dveh zaporednih poslovnih let na bilančni presečni dan bilance stanja."
Naše podjetje je bilo v letu 2006 še majhno podjetje v letu 2007 pa smo presegli kriterije in postali srednje podjetje.
Kolikor vse skupaj torej razumem sama, nam za leto 2007 še ni potrebno pripraviti letnega poročila v smislu 1 odstavka 60. člena ZGD (izkaz uspeha, BS, IDT, IGK, poslovno poročilo ... ) in še nismo zavezanci k reviziji, pripravimo torej letno poročilo kot doslej (izkaz uspeha in BS s pojasnili), "razširjeno" letno poročilo pa bomo morali pripraviti za leto 2008 v kolikor bomo tudi v letu 2008 presegli kriterije ki določajo spodnjo mejo srednjih družb in v letu 2008 postanemo tudi zavezanci za revizijo.
Roke gor kdor se strinja
ne... resno... nikjer ne najdem neke pametne potrditve interpretacije vsega skupaj pa me zanima ali sem si zadevo pravilno razložila.
Hvala za odgovor že vnaprej, čeprav se marsikomu najbrž zdi samoumeven.
lp, Mihela