SKD 72.220

Moderator: Mirko Zbačnik

Veronika Kajzer
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

SKD 72.220

Odgovor Napisal/-a Veronika Kajzer »

Firma ima SKD 72.220 (Oskrba z računalniškimi programi in svetovanje).

Ne vem v katero kolektivno pogodbo sodi in kje lahko to preverim?
Hvala za pomoč.
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Veronika Kajzer
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Veronika Kajzer »

Hvala. Žal pa se iz te priloge ne znajdem in prosim za ponovno pomoč.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poglejte tukaj: http://www.sigov.si/zrs/publikacije/skd/skd.html . Datoteka v Wordu se vam naloži v vaš računalnik.

Sicer pa upoštevajte Ninin nasvet, poiščite z iskalniki kot navaja in vem, da bo manj težav :twisted:

Mirko
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Na temo SKD še eno vprašanje. V seznamu kolektivnih pogodb s področja gospodarskih dejavnosti moramo navesti šifro, ki jo dobimo v omenjenem seznamu. Vandar so za <b>Kolektivno pogodbo za dejavnost poslovanja z nepremičninami</b> kar tri (1. skupina - šifra 261; 2. skupina - šifra 262 in 3 skupina - šifra 263). SKD je 74.204. Katera šifrain naslov kolektivne pogodbe bi bil pravi (podatek se vpisuje v obrazec 1 - Z.

Sončen pozdrav!

Mirko
tashy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tashy »

Mirko, tale link glede šifre dejavnosti in pa SKP je super. Že nekaj časa sama iščem, kam spada naše podjetje glede KP, pa sem danes dobila odgovor.:8::D
nata1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nata1 »

Elektrik.

PAZI, v članku na racunovodja.com ni prav napisano. KOlektivna pogodba za poslovanje z nepremičninami je dobila razlago, ANEKS v UL 28/03, kjer je šifra 74.204 BRISANA!!!!!!!! iz te pogodbe. Tudi ostali preverite dodatke pogodb, in se ne samo naslanjati na ta članek, ker ni osvežen!!!!

Tudi jaz imam stranko 74.204 Drugo prejektiranje in tehnično svetovanje, ki se ukvarja z elektro in tehničnim projektiranjem,...

Pri GZS so vključeni v združenje, ki ne sprejema kolektivnih pogodb, medtem ko se njihova šifra SKD pojavlja pri Kolektivni pogodbi za dejavnost zasebnega varovanja (kar je nesmisel, ker nimajo veze z zasebnim varovanjem ali kakršnimkoli varovanjem). Menim, da ta kolektivna pogodba za nas ne more veljati.
Šifra 74.204 je tako široka, da je po moje treba po logiki sklepati ali si not ali ne. jaz menim, da nismo.
Je možno, da je naša šifra tu zapisana, pa se sploh ne sklada z dejavnostjo? Se motim, ko ne upoštevam te kolektivne?
Cao
tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

Mi smo ista dejavnost, mislim, da za nas kot za vas velja splošna kolektivna pogodba. Zanima me vi upoštevate pri plači dodatek po novem zankonu in sicer 5ooo bruto in ga izplačujete? Jaz sem šele zdaj izvedela za to.

Nika
nata1
Nov član
Nov član

Da, ker za vse, tudi za nas velja splošna kolektivna pogodba za gospodarstvo in dodatek 5000 sit bomo izplačali vsem, ker se ga mora.

Elektrik, ste prebrali moj prejšnji odgovor, da kolektivna pogodba za dejavnost poslovanja z nepremičninami šifro 74.204 nič več ne navaja. Izjemoma bi dejala, če se dejansko ukvarjate z nepremičninami, potem za vas velja ta pogodba, samo v tem primeru 74.204 ni prava šifra za vas.
cao
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nata1, nisem še zasledil tega, bom pogledal. Elektro projektiranje in nadziranje res ne sodi v to šifro.

Tudi v letnih izkazih sem poročal šifro 74.204, pa ni bilo pripomb, bom pa v obrazec navedel šifro <b>001 Splošna kolektivna pogodba</b>.

V SKD 2002 sem v <b>74 DRUGE POSLOVNE DEJAVNOSTI</b> v podskupini <b>74.2 Prostorsko načrtovanje, projektiranje in tehnično svetovanje</b> našel tudi tole <b>74.204 Drugo projektiranje in tehnično svetovanje</b>, kar glede na SKD 1999 ni spremenjeno.

PS.: A ste navedli pravi UL? V tem dobim samo neke občinske stvari..

Mirko
nata1
Nov član
Nov član

SORY, res sem zapisala napačen UL. Pravi je UL 78/03.
Cao
tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

ZANIMA ME KER STE ISTA DEJAVNOST KOT MI ALI LAHKO IMAJO PROGRAMERJI INDIVIDUALNE POGODBE? KAKŠNE POGODBE IMAJO VAŠI ZAPOSLENI? JE DODATEK NA PLAČO SAMO ZA KOLEKTIVNE POGODBE MISLIM NA TEH 5000?
Odgovori