davčna izvršba zaposlenega delavca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
iren-a
Začetnik
Začetnik

davčna izvršba zaposlenega delavca

Odgovor Napisal/-a iren-a »

Prosila bi, če mi lahko kdo pomaga.
Delavcu je potrebno od plače odvesti davčno izvršbo, sedaj pa ne vem čisto kako naj se stvari lotim.
Na izvršbi piše: davčna izvršba se opravi z rubežem največ do višine dveh tretjin dolžniku pripadajočih denarnih prejemkov, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 70% minimalne plače po zakonu, ki ureja minimalno plačo. Z davčno izvršbo ni mogoče seči na denarne prejemke, če le-ti ne presegajo osnovnega zneska minimalnega dohodka po zakonu, ki ureja socialno varstvo.
Sedaj pa me bega...prvo kot prvo nikjer ne najdem osnovnega zneska minimalnega dohodka za leto 2007. Naj bi se usklajeval enkrat letno v mesecu januarju, vendar zadnji, ki ga najdem v ul je za leto 2006 (48.062,00 sit).
Drugo pa...delavec ima že tako ali tako minimalno plačo. Mu lahko tržem do zneska tega osnovnega minimalnega dohodka?
Moje bistveno vprašanje je, kje je meja zneska, ki mora delavcu ostati?
Upam in čakam na vašo pomoč, medtem pa bom še malo pobrskala :)
Irena
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

No to tudi mene zanima....Mi smo prišli, po vseh brskanjih do zaključka, da najmanjši znesek, ki mu mora ostat je 70% min.plače, to je 538,53 x 70% = 376,98. To je skupen znesek oz. priliv na račun (neto + malica + vožnja)...
Ker prvotno smo obračunavali tako, da smo pač neto znesek zmanjšali na 70%, hkrati je dobil še vse ostale dodatke ampak smo potem ugotovili, da banka trga še ostale zneske res do minimuma, ker je pač delavec na banki tudi imel izvšbo, no in potem smo začeli brskati in prisšli do zgoraj omenjenega zaključka.

lp, C
iren-a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a iren-a »

Jaz pa mislim, da mora ta znesek (376,980) ostati delavcu kot neto znesek + še vsi dodatki (regres za prehrano in prevoz).
Vendar problem je, ker naš delavec ima že minimalno plačo in mu tako lahko tržem le drobiž... :?
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Cmona ima prav. Končni znesek, ki ga mora dobit nakazan na TRR je 376,98 EUR. Mogoče bi bilo dobro, da mu le trgate nekaj, bo vsaj prišel enkrat na zeleno vejo. Ali pa, da se navadi, da je pač potrebno plačevat določene stvari.
Odgovori