nakazovanje OD

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ajidila
Začetnik
Začetnik

nakazovanje OD

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Prosim, če mi lahko kdo pojasni: delavec (smo s.p.) želi, da mu na njegov transakcijski račun ločeno nakazujemo plačo in dodatke, to pomeni, da mu ločeno nakažemo neto plačo, prevoz na delo in malico. Zakaj je to smiselno? Ali obstaja kakšen zakon po katerem bi se naj tako nakazovalo? Mi namreč na banko nakažemo samo skupno izplačilo, to pomeni neto plača + prevoz na delo + malica - odtegljaji. Ali to ni pravilno? :?:
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

Mislim da res ni pravilno. Praviloma se mora nakazovati neto posebej in pa dodatki posebej. V banki zelo komplicirajo v primeru, če delavec jemlje kredit. Sploh ko primerjajo plačilno listo s prilivi. Neto je neto, dodatki so pa povračilo stroškov in ne moremo tega smatrat, da je to delavčeva plača...
ajidila
Začetnik
Začetnik

Saj pa imamo na plačilni listi lepo vse specificirano in je na koncu plačilne liste rubrika nakazilo na banko, kjer je lepo razvidno, da gre za neto plačo plus dodatki - če to primerjajo z izpiski, je takoj vidno da ni to čista neto plača! Do zdaj smo imeli več primerov, ko so delavci najemali kredite, pa pri nobenem ni bilo nobenih nejasnosti in problemov !?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kaj potem tudi "šifranta vrste posla" ne upoštevate?
ajidila
Začetnik
Začetnik

Seveda ga upoštevamo. Res ne razumem v čem je štos.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

V mojem šifrantu je zapisano:

A 4029 - nakazila čistih plač in nadomestil

A 3229 - povračila stroškov v zvezi z delom

za odtegljaje pa je malce več šifer
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

Pamps ima prav. Sem brala nekje, v nekem pravilniku ali... ne spomnim se več, tako delamo že 12 let in zagovarjam svoje stališče.

Sicer pa res ne vem v čem je problem narest še en plačilni nalog več in se izogniti morebitnim težavam?
Odgovori