pridobitev blaga iz EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
inika
Računovodja
Računovodja

pridobitev blaga iz EU

Odgovor Napisal/-a inika »

Smo d.o.o. z ID številko in opravljamo gostinsko dejavnost. Naš nabavni občasno nabavlja potrebno blago za opravljanje dejavnosti v Avstriji Metroj-u. Prinese račun z našo ID številko in točnim naslovom podjetja;
davek ni obračunan, po posameznim pozocijah pa so navedene stopnje, po katerih bi davek bil obračunan ( če ne bi dostavili ID številke).Potrdite mi prosim, če je tako tolmačenje pravo; najbolj pa me zanima, ali se lahko, ko delam samoobdavčitev po tem računu oziram na njihove stopnje davka, ko moram določiti stopnjo, ki velja po naših predpisih?
Konkretno : za artikle, kjer je pri njih obdavčitev 20%-ta stpnja velja tudi pri nas, kjer imajo obdavčitev 10%-pri nas je stopnja 8,5%.

Ker je na računu ogromno artiklov, bi mi tašna logika zelo olajšala delo, saj moram v nasprotnem primeru za vsak artikel po vsebini iskati opredelitev, ali gre za 20% ali 8,5% obdavčitev?

Iskrena hvala za vsak odgovor
inka
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Stopnje obdavčitve v Avstriji za Vas niso pombembne. Kot prejemnik blaga opravite samoobdavčitev na podlagi slovenskih predpisov oz. ZDDV, kjer je natančno opredeljeno blago katero se obdavčuje po znižani stopnji. Ni vzporednice avstrijskega 10 % in našega 8,5% davka. Vsi artikli v Avstriji obdavčeni 10% niso v Sloveniji obdavčeni 8,5% in obratno. Za Vas je samo pomembno da v Avstriji niso obračunali davek in da ga v Sloveniji po naših predpisih morate narediti Vi.

LP :ssirok: :ssirok: :ssirok:
Odgovori