zaloga blaga - po nab. vr.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

zaloga blaga - po nab. vr.

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

trgovini vodim zalogo po NC. Že večkrat med letom sem želela spremeniti način vodenja - po PC. (oz. bi dopolnila) Vendar mi nekaj ne "šteka"!!

gledam tale prispevek: http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=16944

pa mi je nabava dokaj jasno, vendar kako je pa pri knjiženju prodaje blaga??? Imam pa samo podatke o prodaji (dnevne promete) - vrednostno. Torej imam naslednje podatke - prodaja z ddv-jem (ddv se da izračunati) ne vem pa koliko znaša RVC (ker ne vem katere artikle so se prodali). Kako se vi pomagate, ali s pomočjo ključa??? Želela bi pa mesečno razknjižiti zalogo.
Prosim za pomoč. :svprasaj:
lp sonja
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a soro »

prosim za pomoč,
lp sonja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Načeloma naj bi bili podatki v knjigi TDR, a pomagamo si vsak posvoje. Lahko si pomagate tudi z stanji med prvim in zadnjim dnevom obdobja. Upoštevajte še nabave....

Tudi sam imam podobne težave. A z vzdrževalcem programa moje stanke smo se dogovorili za popravke.

Zalobe blaga so res malce tažavnejše, ker morajo biti vodene po prodajni vrensoti, a v strošek gredo zaloge le po nabavni vrednosti.

Če imate podatek o nabavni ceni, prodajni ceni, lahk dobite (verjetno) tudi vrednost DDV - razlika je RVC... tako nekako...

(PS.: Ko vstavljate povezave, mora biti pred in za njo presledek :spomezik: )
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori