neplačniki računovodskih storitev
Moderator: Mirko Zbačnik
neplačniki računovodskih storitev
Imam težavo.
Ena od strank - d.n.o. - mi je dolžna za opravljene računovodske
storitve od decembra 2003 dalje (to se pravi za 7 mesecev).
Kljub večkratnim opominom, prošnjam, že tudi "grožnjam", da ne bomo oddali obračuna DDV, bilanc,... - ni haska. [}:)]
Sredi avgusta sem jim poslala priporočeno s povratnico odpoved opravljanja računovodskih storitev.
Lastnica d.n.o se je napovedala, da bo prišla po dokumentacijo, račune pa mi bo plačala po obrokih, z asignacijami,...
Vem, da dokumentacije ne smem zadržati, čeprav bi jo rada, dokler plačilo ne bo dokončno.
Kaj naj storim, prosim, napišite mi svoje izkušnje s tem, sigurno jih imate.[?][V]
Ena od strank - d.n.o. - mi je dolžna za opravljene računovodske
storitve od decembra 2003 dalje (to se pravi za 7 mesecev).
Kljub večkratnim opominom, prošnjam, že tudi "grožnjam", da ne bomo oddali obračuna DDV, bilanc,... - ni haska. [}:)]
Sredi avgusta sem jim poslala priporočeno s povratnico odpoved opravljanja računovodskih storitev.
Lastnica d.n.o se je napovedala, da bo prišla po dokumentacijo, račune pa mi bo plačala po obrokih, z asignacijami,...
Vem, da dokumentacije ne smem zadržati, čeprav bi jo rada, dokler plačilo ne bo dokončno.
Kaj naj storim, prosim, napišite mi svoje izkušnje s tem, sigurno jih imate.[?][V]
Glede na to, da definitivno zaključujete sodelovanje bi jaz naredila primopredajni zapisnik. Ob podpisu primopredaje oz.ob predaji dokumentov naj vam lastnica podpiše še IOP, kar bo popolnoma zadostovalo za izvršbo. Glede na to, kar vam je povedala, vam bo tako ali tako plačevala ko vam bo, če vam bo. Na podlagi dokumentacije, ki jo posedujete pa tudi imate vpogled v situacijo v kateri se stranka nahaja.
Sama sem enako zadevo rešila na ta način.
Veliko sreče,
Danica
Sama sem enako zadevo rešila na ta način.
Veliko sreče,
Danica
Kana, kako naj dokumente zadržim, <b>če jih pa ne smem</b>?
Tudi na DURS sem že kontrolorja spraševala, če lahko za kakšen dan
zadržim obrazec DDV, samo zato, da bi se lastnica "ustrašila", pa mi je svetoval, da ne smem, da naj ji napišem, kar sem ji potem tudi napisala.
Dokumente ne smeš zadrževati, jih stranka mora dobiti, če jih želi.
Pa smo tam...
:mad::mad:
LP
Tudi na DURS sem že kontrolorja spraševala, če lahko za kakšen dan
zadržim obrazec DDV, samo zato, da bi se lastnica "ustrašila", pa mi je svetoval, da ne smem, da naj ji napišem, kar sem ji potem tudi napisala.
Dokumente ne smeš zadrževati, jih stranka mora dobiti, če jih želi.
Pa smo tam...
LP
Tokrat odgovarjam pod drugim geslom.
No ( pred nekaj leti ) je pri meni trajalo mislim, da ne več kot tri mesece. Stranka tudi ni podala ugovora na izvršbo.
Po novejših izkušnjah - mojih in mojih kolegic, tudi ne traja več kot toliko, seveda če so dokumenti, ki jih predložite sodišču verodostojni.
Vsekakor vztrajajte na podpisu ( in žigu ) IOP-ja, s katerim bo podjetnica potrdila svoj dolg in si bo precej zmanjšala možnost za lase privlečen ( tudi taki so in lahko zadevo zavlečejo ) ugovor na izvršbo.
lp,
Danica
No ( pred nekaj leti ) je pri meni trajalo mislim, da ne več kot tri mesece. Stranka tudi ni podala ugovora na izvršbo.
Po novejših izkušnjah - mojih in mojih kolegic, tudi ne traja več kot toliko, seveda če so dokumenti, ki jih predložite sodišču verodostojni.
Vsekakor vztrajajte na podpisu ( in žigu ) IOP-ja, s katerim bo podjetnica potrdila svoj dolg in si bo precej zmanjšala možnost za lase privlečen ( tudi taki so in lahko zadevo zavlečejo ) ugovor na izvršbo.
lp,
Danica
Kakor vem, ste ji dolžni vrniti njihove papirje, kar je vašega, pa povrh vsega še neplačanega, pa lahko zadržite do plačila. Ko pa je vse plačano, ste jim dolžni predati vso dokumentacijo. Seveda pa je najboljši dogovor: ko vam bo obljubila 'saj bomo plačali drug teden' rečete 'no potem pa takrat še po papirje pridite. Jaz na asignacije nebi pristajala. Tako dobite le drugega dolžnika. Raje izvršba.
Obvezno pa ji dajte v podpis IOP, pa zapisnik vse predane dokumentacije.
Lp in veliko uspeha
Nataša
Obvezno pa ji dajte v podpis IOP, pa zapisnik vse predane dokumentacije.
Lp in veliko uspeha
Nataša
Tudi imela problem-dolg 800.000 tisoč, pa jih še po treh letih nisem videla in jih tudi ne bom. Izvršbo-kako, če je pa DURS-u dolžan toliko, da jim še do danes ni izplačal, kljub temu da se je zaposlil in mu trgajo od plače, pa še tožbe drugih strank so pred menoj (se mi ni splačalo tožiti,ker bo verjetno do takrat, ko bo ves dolg poplačal-pokojni, tako da jaz sem si ta denar že odpisala, vendar me nikoli več nihče ne bo nasankal.LP
diana
diana
Kot sem predvidevala, preden sem napisala vprašanje - takšnih "revežev" kot sem jaz, je veliko. Pa tudi izkušenj kar nekaj.
Saj pri podjetju vidiš, kako posluje, če ima denar ali ne.
Nič ne rečem, počakaš za plačilo - čeprav nerad, če stranka nima denarja, ampak ta je pa čisto svoj "kaliber". Po trr vidiš, da kupuje vse sorte (poslovni prostor, 2 avtomobila, kar naprej reprezentanca - pa ne kaj malega...), to ti dvigne pritisk. Za tiste osnovne stvari -
telefon, elektriko, tudi računovodske storitve in pa druge stvari - za to <b>pa nima</b>.
Ima še kdo kakšno izkušnjo, prav vesela sem vsakega odgovora.
Že vnaprej hvala vsem.
LP
Saj pri podjetju vidiš, kako posluje, če ima denar ali ne.
Nič ne rečem, počakaš za plačilo - čeprav nerad, če stranka nima denarja, ampak ta je pa čisto svoj "kaliber". Po trr vidiš, da kupuje vse sorte (poslovni prostor, 2 avtomobila, kar naprej reprezentanca - pa ne kaj malega...), to ti dvigne pritisk. Za tiste osnovne stvari -
telefon, elektriko, tudi računovodske storitve in pa druge stvari - za to <b>pa nima</b>.
Ima še kdo kakšno izkušnjo, prav vesela sem vsakega odgovora.
Že vnaprej hvala vsem.
LP
Pozdrav!
Primerov kot je vaš je vse preveč. Saj res, da se sčasoma zadeve lakho uredijo, še večkrat pa ne. Imela sem stranko, ki je bila dolžna vsepovsod, odprtih par d.o.o., obnašala pa se je kot da je kralj. Ko sem mu rekla da mu ne bom več vodila knjig j ebil pa presenečen, saj mi je vendar podpisal da mi je dolžan določen znesek za moje storitve. Sedaj je pa podjetje v stečaju,pa milsim da se bom kar pod nosom obrisala za znesek.
Dejstvo pa je, da je potrebno vrniti vse papirje, naj pa podpiše kakšen je njen dolg to vas.
Pa veliko sreče.
katrijn
Primerov kot je vaš je vse preveč. Saj res, da se sčasoma zadeve lakho uredijo, še večkrat pa ne. Imela sem stranko, ki je bila dolžna vsepovsod, odprtih par d.o.o., obnašala pa se je kot da je kralj. Ko sem mu rekla da mu ne bom več vodila knjig j ebil pa presenečen, saj mi je vendar podpisal da mi je dolžan določen znesek za moje storitve. Sedaj je pa podjetje v stečaju,pa milsim da se bom kar pod nosom obrisala za znesek.
Dejstvo pa je, da je potrebno vrniti vse papirje, naj pa podpiše kakšen je njen dolg to vas.
Pa veliko sreče.
katrijn
Ja, dejstvo je res da mu morate vrniti vse papirje. Imela sem stranko
za katero sem začela knjižiti predno sem registrirala dejavnost. dogovorjeni smo bili za pogodbo o delu, katero na žalost nisem takoj zahtevala. Ko mi dalj časa niso plačali sem poklicala da pridejo po knjige. Nihče ni prišel eno leto! Potem so imeli davčno inšpekcijo ter so zatrdili da jaz zadržujem knjige. tako daleč je prišlo da sem šla še k sodniku za prekrške. Hvala bogu (in dobro plačani odvetnici) sem jo odnesla brez kazni. Bil je s.p. dolžan povsod tudi DURSU. Pa je nehal poslovati preko s.p. in vse dela preko prijatelja ki ima d.o.o.Uspešno podjetje za keramiko in vodovod...
Hja kaj čmo, dobro bi bilo da bi nekje imeli črno listo neplačnikov računovodskim servisom...
:twisted:

za katero sem začela knjižiti predno sem registrirala dejavnost. dogovorjeni smo bili za pogodbo o delu, katero na žalost nisem takoj zahtevala. Ko mi dalj časa niso plačali sem poklicala da pridejo po knjige. Nihče ni prišel eno leto! Potem so imeli davčno inšpekcijo ter so zatrdili da jaz zadržujem knjige. tako daleč je prišlo da sem šla še k sodniku za prekrške. Hvala bogu (in dobro plačani odvetnici) sem jo odnesla brez kazni. Bil je s.p. dolžan povsod tudi DURSU. Pa je nehal poslovati preko s.p. in vse dela preko prijatelja ki ima d.o.o.Uspešno podjetje za keramiko in vodovod...
Hja kaj čmo, dobro bi bilo da bi nekje imeli črno listo neplačnikov računovodskim servisom...