Žig - ali je obvezen?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Aleksander
Novinec
Novinec

Žig - ali je obvezen?

Odgovor Napisal/-a Aleksander »

Nujno vprašanje: pred dnevi sem registriral s.p. Ob podpisu pogodbe zahtevajo od mene žig, ki ga nimam in ga tudi ne bom imel, če ni nujen. Slišal sem (tudi na forumu je nekaj napisanega), da žig ni več nujno potreben. Ali to drži?
lep dan, Aleksander
Aleksander
Novinec
Novinec

Ali je žig obvezen za s.p.

Odgovor Napisal/-a Aleksander »

Pred dnevi sem registriral s.p. Ob podpisu pogodbe zahtevajo od mene žig, ki ga nimam in ga tudi ne bom imel, če ni nujen. Slišal sem (tudi na forumu je nekaj napisanega), da žig ni več nujno potreben. Ali to drži?
lep dan, Aleksander
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

Podjetje lahko posluje brez žiga, vendar mora ob registraciji to povedat, da oni to zavedejo in da je to uradni zaznamek. Sem in tja poslovanje brez žiga še vedno predstavlja nek problem pri sklepanju poslov, pa tudi na DURSu je že bil problem in v izogib temu ponavadi vseeno priporočamo žig, ker človeku se sčasoma ne ljubi več prerekat...
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

....vendar mora ob registraciji to povedat, da oni to zavedejo in da je to uradni zaznamek. - Od kje to ???

Drugače se pa povsem strinjam : žig ni predpisan - ga pa marsikje vseeno zahtevajo : DURS na primer za DDV ni treba, za DDPO pa ja!
Pol pa maš za vsak slučaj zmeri sabo tisti kos gume (ali zdaj kak modernejši samooblikljiv material - oblika in vsebina sta prepuščena domišljiji). lp
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Se strinjam.
Manj zapleteno je, da si naredite žig kot pa da se z vsakim ta drugim prerekate glede tega :)

Lp
Primož
Odgovori