Darila ob novem letu
Moderator: Mirko Zbačnik
Darila ob novem letu
Zanima me kam poknjižiti račun za darila,ki jih bomo dali svojim partnerjem in zaposlenim na koncu leta(koledarji,kuliji,vžigalniki).
hvala za pomoč
hvala za pomoč
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pri zaposlenemu velja, da darilo delodajalca ni obdavčeno z dohodnino če je vrednost vseh bonitet v mesecu do 13 EUR ( 39.člen ZDoH-2).
bi pa še pripisala kaj se šteje za reprezentanco po ZDDV-1 (68.člen ZDDV-1): to so stroški za pogostitev in zabavo ob poslovnih ali družabnih stikih, stroški za prehrano in pijačo ter stroškoi za nastanitev (od teh se DDV ne sme odbijati).
Moje mnenje je, da v kolikor darilo ne presega 20 EUR si DDV lahko odbijate ( v kolikor ni reprezentanca po ZDDV-1) ne rabite pa ga obračunati (7.člen ZDDV-1), pri tem je pri zaposlenih potrebno paziti na obračun dohodnine.
Lp
bi pa še pripisala kaj se šteje za reprezentanco po ZDDV-1 (68.člen ZDDV-1): to so stroški za pogostitev in zabavo ob poslovnih ali družabnih stikih, stroški za prehrano in pijačo ter stroškoi za nastanitev (od teh se DDV ne sme odbijati).
Moje mnenje je, da v kolikor darilo ne presega 20 EUR si DDV lahko odbijate ( v kolikor ni reprezentanca po ZDDV-1) ne rabite pa ga obračunati (7.člen ZDDV-1), pri tem je pri zaposlenih potrebno paziti na obračun dohodnine.
Lp
marea