v skladu z pravilnikom o vsebini, obliki, načinu ....uradni list julij 07 je tudi opisano kaj vse mora zajemati izpis za odbitek ddvja; na osnovi pravilnika za obrazec DDVO je navedeno, da se [b]oprema in nepremičnina [/b]ne sme zajeti v zaporedno številko 31 temveč izključno le v zaporedno 34 alli 35; v primeru, da pa je oprema iz evropske skupnosti pa je ptorebno tudi opremo zajeti v zaporedno št.32;
zanima me sledeče:
1.ali se v takozvani novi prač izpisu 2008 (veza ur.list julij 07) prikaže tudi osnova za DDV (vrednost brez DDV) in odbitek DDVja tudi oprema oz. nepremičnine? tega nikjer v tem pravilniku o vsebini ... ni opisano;- namreč če se, potem zadeva se izpis ne ujema z obrazcem ddvo, po drugi strani pa, če se ne zajema v praču 2008 ta oprema, v katerem izpisu pa bi se zajemala zadeva?
2. če pravilno razumem vso zadevo se oprema iz evropske skupnosti podvajajo podatki v ddvo obrazcu in sicer je vrednost brez ddv prikazana in v zaporedni številki 32 in zaporedni 34 - razumem pravilno?
ddvo v letu 2008
Moderator: Mirko Zbačnik
Na seminarju ZRFR je bilo pojasnjeno, da je to napaka in da bo popravek pravilnika objavljen v decembru.
Zaenkrat spremembe v UL še ni, je pa na straneh MF objavljen predlog, tako pravilnika, kot tudi vsebine elektronsko vodenih poslovnih knjig... :
http://www.mf.gov.si/slov/dav_car/predpisi_predlogi.htm
Tako da spet čakamo na zadnji trenutek pred novim letom

Zaenkrat spremembe v UL še ni, je pa na straneh MF objavljen predlog, tako pravilnika, kot tudi vsebine elektronsko vodenih poslovnih knjig... :
http://www.mf.gov.si/slov/dav_car/predpisi_predlogi.htm
Tako da spet čakamo na zadnji trenutek pred novim letom
Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini,
hja, sedaj smo že 28 12 2007 in do 17,00 ure ni bilo v nobenem uradnem listu objavljenih sprememb Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini, obliki, načinu in rokih za predložitev izpisa podatkov iz elektronsko vodenih poslovnih knjig in evidenc zavezanca za davek ...
ali pa sem jaz slepa in ne vidim?
ali pa sem jaz slepa in ne vidim?