nabava v avstriji in plačilo avstrijskega ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
elephant
Začetnik
Začetnik

plačan ddv v tujini, na računu ni naše id številke

Odgovor Napisal/-a elephant »

Bliža se konec leta, tak da mi ostane še samo ponedeljek da nekako pridem do odgovora kaj storiti. Situacija je takšna:
- nabavili smo blago v avstriji, na enem računu je naša id napisana, na drugem pa ni. Plačali smo avstrijski ddv :( v obeh primerih.

Zdaj pa ne vem ali je potrebno opravit vsaj prvi del samoobdavčitve - torej da moramo plačati izstopni ddv?
Do sedaj sem izvedel le to, da ddv ki smo ga plačali po nepotrebnem predstavlja davčno nepriznani odhodek.

Hvala za pomoč in Srečno Novo Leto!
elephant
Začetnik
Začetnik

nabava v avstriji in plačilo avstrijskega ddv

Nabavili smo blago v avstriji, na enem računu je naša id napisana, na drugem pa ni. Plačali smo avstrijski ddv :( v obeh primerih.

Zdaj pa ne vem ali je potrebno opravit vsaj prvi del samoobdavčitve - torej da moramo plačati izstopni ddv?
Do sedaj sem izvedel le to, da ddv ki smo ga plačali po nepotrebnem predstavlja davčno nepriznani odhodek.

Hvala za pomoč in Srečno Novo Leto!
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:spomezik: Na vašem mestu bi vložili zahtevo za vračilo DDV plačanega v Avstriji, na podlagi obeh računov od osnove (brez DDV) bi opravili samoobdavčitev v davčnem obdobju - plačani DDV v Avstriji, knjižili na terjatve !? LP - TITA
mačica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mačica »

Ta DDV, ki ste ga plačali, lahko pod določenimi pogoji zahtevate nazaj od Avstrijskega davčnega urada. Odgovoren za to je Davčni urad Graz. To je to koliko se spomnim. Obstaja nek najnižji znesek DDV, ki ga morate 'skupaj skrampati' da lahko ta davek zahtevate nazaj.

Več vam žal zaenkrat ne morem pomagati.
elephant
Začetnik
Začetnik

Hvala za pomoč..

Hvala...bomo pač pojedli strošek plačanega ddv in se ne bomo z avstrijci bodli :roll:

So mi pa potrdili na davčni vse to kar sem dobil tukajle v odgovor
- da je glede naše ID številke na avstrijskem računu tako, da če je id zapisan in mi pač plačamo ddv, izvedem samoobdavčitev na osnovo, torej vstopni in izstopni ddv, avstrijski ddv je pač davčno nepriznani strošek v kolikor ga ne dobimo nazaj;
v primeru pa da ni naše id številke navedene na računu pa obračunamo izstopni ddv, vstopnega pa si ne smemo. In to je to. Kaj sploh preverjam?! :D

Srečno Novo Leto vsem skupaj in veliko uspehov! Pa hvala še enkrat za pomoč...kdo bi si mislil da so še taki ki si vzamejo čas tudi zadnji dan leta..hvala Tita in Mačica!
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

srečno - elephant - veliko dobre volje in uspeŠno izpeljanih rebusov - našega davčnega labirinta! lp - tita

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
gea
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a gea »

Kako pa je v takem primeru, če gre za reprezentanco? Izdan račun je z našo ID za DDV, zaračunan je hrvaški davek in gre za gostinske storitve.
Ali isto naredimo samoodbavčitev na neto znesek, samo davek se pri reprezentanci ne odbija, kam ga potem vpišemo v DDV-O?hvala in lep dan še naprej!
Odgovori