dokument za neobdavčeno nabavo v avstriji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
elephant
Začetnik
Začetnik

dokument za neobdavčeno nabavo v avstriji

Odgovor Napisal/-a elephant »

Smo podjetje in zanima me kateri dokument moraš imeti s seboj, da ti morajo Avstrijci izdati račun brez ddv-ja, ko nakupuješ pri njih. Nisem dobil davkarije na telefon, pa bi moral to vedet že danes.
Hvala za pomoč :roll:
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Edino pomembno je, da jim daste svojo ID številko za DDV. Morda je dobro, da imate odločbo s sabo. Sicer ne vem, kaj bodo razumeli, ker je v slovenščini.
elephant
Začetnik
Začetnik

hmm...

Odgovor Napisal/-a elephant »

Hvala za odgovor.. Me pa še nekaj bega :roll: ..če bi blo to tako lahko, bom jaz kar jutri šel po nakupih brez mehrwertsteur-ja ..a je v praksi res tako lahko? Al se to zakomplicira malo bolj, da se prepreči ravno to da bi kar nekdo kupovali brez ddv-ja v avstriji? Res bi bilo najbolj enostavno, da poveš id in ti dajo račun brez davka... Izvedeti id od neke firme ni ravno najtežja naloga...Nimam ravno izkušenj iz prakse in bi rad prišel na čisto. A lahko v vsaki trgovini zahtevam na podlagi slovenske odločbe da mi ne zaračunajo ddv-ja? Hvala.
Zadnjič spremenil elephant, dne 04 Jan 2008, 17:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Mi smo večkrat nakupovali v Italiji, pa nikoli ni bilo problemov.
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Iz lastnih izkušenj vam lahko povem naslednje:
pri stalnih partnerjih v tujini običajno ni problema, razen pri kakšnih manjših, ki še niso pogruntali, da je Slovenija v EU.
Pri gotovinskih nakupih pa se lahko zakomplicira. Primer: v avstrijski Ikei nikakor ne moreš kupiti brez Mwst (vsaj nam ni uspelo), ampak ga naknadno terjaš od njihove davčne.
Za Italijo pa tako vsi vemo - da je poglavje za sebe.
slava
Odgovori