Pozdravljeni!
Zanima me kako je s plačilnimi listami pri s.p.
Ali jo je potrebno vsako mesec poslati na davčno ter kako si bom obračunala za april, ker je s.p. registriran s 4.4.2006 ali za celoten april ali se kaj odšteje...?
Pa še eno vprašanje kaj vse letno moram oddajati?
Hvala za odgovore!
Lp,
Nina
PLAČILNA LISTA
Moderator: Mirko Zbačnik
plačilne liste oddajate za delavce, ki jih imate zaposlene. Če ste le vi kot nosilka dejavnosti in nimate nobenih drugih zaposlenih nimate plačilne liste, ker kot s.p. razpolagate z vsem denarjem, ki ga imate na računu. Mesečno se na Durs oddaja le OBRAČUN PRISPEVKOV. Plačati morate prispevke (3-PIZ, ZDRAVSTVO IN OSTALE DAJATVE) . Konec leta do 31.12 morate na durs podati izjavo o vodenju poslovnih knjig, do 31.3. naslednjega leta pa se oddajo bilance na DURS in AJPES (letna poročila) za preteklo leto (sedaj so se oddajale bilance za 2005).
Se pravi
31.12 Izjva o vodenju posl.knjig
31.3. letno poročilo, bilance AJPES in DURS
VSAK mesec NA DURS ODDATI OBRAČUN PRISPEVKOV IN plačati položnice na vaši banki
Se pravi
mj napisal/-a:plačilne liste oddajate za delavce, ki jih imate zaposlene. Če ste le vi kot nosilka dejavnosti in nimate nobenih drugih zaposlenih nimate plačilne liste, ker kot s.p. razpolagate z vsem denarjem, ki ga imate na računu. Mesečno se na Durs oddaja le OBRAČUN PRISPEVKOV. Plačati morate prispevke (3-PIZ, ZDRAVSTVO IN OSTALE DAJATVE) . Konec leta do 31.12 morate na durs podati izjavo o vodenju poslovnih knjig, do 31.3. naslednjega leta pa se oddajo bilance na DURS in AJPES (letna poročila) za preteklo leto (sedaj so se oddajale bilance za 2005).
Se pravi
Pozdravljeni,
1. mene pa zanima v tem primeru, če bi hotel dvigniti kredit na banki pa ne preko s.p.-ja mi zahtevajo zadnje 3 plačilne liste (po vaših besedah jih ne potrebujem) - kako je potem z to zadevo??
mj napisal/-a:plačilne liste oddajate za delavce, ki jih imate zaposlene. Če ste le vi kot nosilka dejavnosti in nimate nobenih drugih zaposlenih nimate plačilne liste, ker kot s.p. razpolagate z vsem denarjem, ki ga imate na računu. Mesečno se na Durs oddaja le OBRAČUN PRISPEVKOV. Plačati morate prispevke (3-PIZ, ZDRAVSTVO IN OSTALE DAJATVE) . Konec leta do 31.12 morate na durs podati izjavo o vodenju poslovnih knjig, do 31.3. naslednjega leta pa se oddajo bilance na DURS in AJPES (letna poročila) za preteklo leto (sedaj so se oddajale bilance za 2005).
Se pravi
Pozdravljeni,
1. mene pa zanima v tem primeru, če bi hotel dvigniti kredit na banki pa ne preko s.p.-ja mi zahtevajo zadnje 3 plačilne liste (po vaših besedah jih ne potrebujem) - kako je potem z to zadevo??
2. mal sem v dilemi glede te plačilne liste, ker mi nekateri pravijo da jo moram imeti, moj računovodja pa pravi da ne.