Podatki za odmero dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
frida
Nov član
Nov član

Podatki za odmero dohodnine

Odgovor Napisal/-a frida »

Pozdravljeni!

s.p. sem odprla maja 2007. Januarja in februarja 2007 sem dobila še plačo pri prejšnjem delodajalcu, marca 2007 sem delala preko avtorske pogodbe, aprila sem si vplačala sama prispevke in davke in kot rečeno maja odprla s.p. Nimam zaposlenih in nisem davčni zavezanec. Vprašanja:

1. Ali moram oddati kontrolne podatke za odmero dohodnine za leto 2007 do 31.1.2008?
2. Ali bom dobila informativni izračun dohodnine za vse skupaj od DURS-a ali bom dobila posebej za januar-april, ko sem bila zaposlena in potem opravljala delo preko avtorske pogodbe in posebej za obdobje maj-december 2007, ko sem odprla s.p.?

Hvala za dogovor.

Frida
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kolikor niste bili izplačevalec dohodkov (nimate zaposlenih, niste nakazovali najemnine fizičnim osebam, pri katerih ste zavezanec za davčni odtegljaj; niste izplačevali avtorskih pogodb fizičnim osebam, niste izplačevali podjemnih pogodb fizičnim osebam.......) potem ne pošiljate kontrolnih podatkov davčnemu organu.

Davčni organ bo v informativni izračun dohodnine vključil tako dohodke, ki ste jih prejeli iz delovnega razmerja (na podlagi kontrolnih podatkov, ki jih pošlje vaš bivši delodajalec), kot dohodke iz avtorskih pogodb (na podlagi podatkov vašega izplačevalca) in dohodek, ki ste ga dosegli pri opravljanju dejavnosti (na podlagi podatkov iz davčnega obračuna dejavnosti, ki ga boste oddali do 31.03.2008).

LP
frida
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a frida »

Najlepša hvala.

Lp
Frida
Odgovori