Sem samozaposelna invalidka (s.p.) Od Sklada RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov bom prejela 10.000 € koz vzpodbudo ob samozaposlitvi. Kako ta sredstva porabiti ni predpisano
Zanima me, kako se ta priliv obdavči kot ostali prihodki iz dejavnosti, ali se sploh šteje kot dohodek (kot npr. plačilo opravljenih storitev).
Hvala in lp
Finančna vzpodbuada delodajalcem za zaposlitev invalida
Moderator: Mirko Zbačnik
Meni so na lokalni izpostavi DURSa za nagrado za preseganje kvote (ki je podobna stvar) najprej zatrdili, da to ni prihodek, zato sem vprasal naprej (tudi pri Skladu, kjer so seveda trdili nasprotno) in koncno so me napotili Generalni davcni urad, od koder sem dobil odgovor, da naj bi se vse to stelo kot izredni prihodek.
Predlagam, da poklices tja (stevilka je v tel. imeniku) in zahtevas go. Vesno Figar, ki ima to cez. Zanima me ali bos dobila enak odgovor kot jaz.
Za sredstva z razpisa nimam njihovega pisnega odgovora, mi je pa po telefonu zatrdila, da naj bi veljalo isto, ceprav zveni povsem nesmiselno, da najprej sredstva dodelijo z enega kupcka, nato pa takoj obdavcijo
Se to: meni so v odgovoru citirali 52. clen ZDoh-2 ("opravljanje dejavnosti omogoci nastanek teh poslov", torej da je to prihodek od dejavnosti in da tisti, ki nimajo normiranih stroskov, to knjizijo kot izredni prihodek ...).
Predlagam, da poklices tja (stevilka je v tel. imeniku) in zahtevas go. Vesno Figar, ki ima to cez. Zanima me ali bos dobila enak odgovor kot jaz.
Za sredstva z razpisa nimam njihovega pisnega odgovora, mi je pa po telefonu zatrdila, da naj bi veljalo isto, ceprav zveni povsem nesmiselno, da najprej sredstva dodelijo z enega kupcka, nato pa takoj obdavcijo
Se to: meni so v odgovoru citirali 52. clen ZDoh-2 ("opravljanje dejavnosti omogoci nastanek teh poslov", torej da je to prihodek od dejavnosti in da tisti, ki nimajo normiranih stroskov, to knjizijo kot izredni prihodek ...).