Stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Stroški

Odgovor Napisal/-a casper »

Pozdravljeni!

Imam problem in sicer:
smo v najemu pri fizični osebi, ki je hkrati tudi naš zaposleni. V najemni pogodbi imamo določeno, da plačamo pač določen procent stroškov.
Ali mu lahko te stroške npr. za telefon (seštejemo postavke vsakih številk), vode in elektrike(70%) nakažem direktno na račun in preko izpiska poknjižim strošek. Problem je tudi v tem, ker nimamo računov. le-ti so na njegovo ime, ali je dovolj, glede na to da je pogodba da si naredim kopijo teh računov.

Hvala za predloge in vaše znanje
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A gre tu tudi za najem nepremičnin (kaj pa davčni odtegljaj)?

Glejte povezavo: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ight=najem .

:spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ali mu lahko te stroške npr. za telefon (seštejemo postavke vsakih številk), vode in elektrike(70%) nakažem direktno na račun in preko izpiska poknjižim strošek. Problem je tudi v tem, ker nimamo računov. le-ti so na njegovo ime, ali je dovolj, glede na to da je pogodba da si naredim kopijo teh računov.
Mi delamo tako. lp
PS Ker je v najemni pogodbi določeno, da se stroške posebej povrne, ne gre kot najemnina v obdavčitev.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Starči, hvala za pojasnilo. Ni mi bilo jasno, ka je z najemno pogodbo in sem odgovoril, kot da gre za najem. Tu gre le za prefakturiranje in ne za zaslužek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori