ODPIS TERJATVE
Moderator: Mirko Zbačnik
ODPIS TERJATVE
Imamo terjatve do naših zaposlenih in sicer stare nekaj let na osnovi tega ker niso prinesli račune, ko so plačali s kreditno kartico podjetja, čeprav so plačali za podjetje. Kako lahko odpišem? jih lahko preknjižim v razred 4?Moram obračunati boniteto? To če so terjatve tudi vpliva na dobiček? Hvala za vaše odgovore.
Odpiše se terjatve lahko, vendar mora biti nek dokaz, da se terjatev ne da izterjati. Če so delavci še zaposleni, jim lahko trgate zneske od plače, če niso prinesli računov.
Sicer pa odpis terjatev vpliva na obračun davka od dobička, kolikor sem seznanjena to niso davčno priznani odhodki, ker gre za povezane osebe!
Obračun bonitete po mojem ne pride v poštev, morda pa ima še kdo kakšno menenje.
Martika
Sicer pa odpis terjatev vpliva na obračun davka od dobička, kolikor sem seznanjena to niso davčno priznani odhodki, ker gre za povezane osebe!
Obračun bonitete po mojem ne pride v poštev, morda pa ima še kdo kakšno menenje.
Martika
Kaj pa da dobite kopije ali prepise teh računov. Če so plačali s kartico se verjetno vidi, v katerem podjetju so plačevali in vsako podjetje mora imeti te račune. Če bi jih lepo prosili, da so na dan xy plačali in če lahko dobite ta račun? Jaz sem za neko podjetje hotela račun iz leta 2001, ker je bil plačan, poknjižen pa ne, pa ni bilo problem. Tako bi se tudi obveznost do zaposlenih zaprla.
Tashy
Tashy
To je bilo mišljeno tako, da, ko se delavcu obračuna potni nalog,
se izplačilo zmanjša za dolg delavca do podjetja.
npr. delavec je dolžan 5.000 iz naslova plač.s kartico
podjetje pa je danes dolžno 10.000 iz naslova obračunanih potnih stroškov. Nakazilo se zmanjša za 5.000 in se zapre dolg delavca do podjetja.
se izplačilo zmanjša za dolg delavca do podjetja.
npr. delavec je dolžan 5.000 iz naslova plač.s kartico
podjetje pa je danes dolžno 10.000 iz naslova obračunanih potnih stroškov. Nakazilo se zmanjša za 5.000 in se zapre dolg delavca do podjetja.