DOPUST- nujno!
Moderator: Mirko Zbačnik
DOPUST- nujno!
S 1.9.04 smo zaposlili delavca, po zakonu ZDR mu s 16-imi leti delovne dobe pripada 23 dni dopusta (obračunavamo minimalno št. dni) + 2 dni za otroka. Skupaj torej 25 dni. Delavec je iz prejšnjega podjetja prinesel potrdilo, da je v prejšnjem podjetju izkoristil 25 dni dopusta.
Ali je delavec torej glede na dokument izkoristil že ves dopust za l. 2004, saj mu s 1.9. pripada le sorazmeren del?
Hvala za odgovor
Ali je delavec torej glede na dokument izkoristil že ves dopust za l. 2004, saj mu s 1.9. pripada le sorazmeren del?
Hvala za odgovor
Jaz bi naredila tako, da bi za leto 2004 priznala delavcu toliko dopusta kot mu ga ja dal prejšnji delodajalec in na drugi strani tudi toliko kot ga je porabil, če je bil zaposlen za celo leto.Za leto 2005
pa bi dobil odločbo o višini dopusta po vašem pravilniku.
Lahko, da je delavec porabil ves dopust, ker je menil,da bo pri vas dobil novega. Mislim pa, da tako ni prav.
pa bi dobil odločbo o višini dopusta po vašem pravilniku.
Lahko, da je delavec porabil ves dopust, ker je menil,da bo pri vas dobil novega. Mislim pa, da tako ni prav.
Jaz bi se za to leto držala potrdila, ki ga je prinesel iz prejšnjega podjetja, upam da ima na potrdilu napisan tudi delež neizrabljenega dopusta po njihovem pravilniku, ču ma ge je še kaj ostalo, ta del (kaka dva dni ali kolikor pač je) mu priznate, naslednje leto pa mu tako in tako izdate odločbo po svojem pravilniku (torej 25 dni).
LP:roll:
LP:roll:
Mene pa v zvezi z dopusti zanima sledeče: Delavec, ki je zaposlen na podlagi delovnega dovoljenja, velja mu 1 leto, zato mora imeti tudi pogodbo o zaposlitvi za 1 leto. V pogodbi so mu določili, da ima 24 dni dopusta, če pa upoštevam Zakon in Kolektivno pogodbo za našo dejavnost ter Pravilnik o delovnih razmerjih, mu pripada 22 dni letnega dopusta. Zanima me, ali je Pogodba o zaposlitvi 'močnejša' kot Zkon, Kol. pog. in Pravilnik, saj se mi to ne zdi pravično do ostalih zaposlenih, ki imamo pogodbo za nedoločen čas in se nam določi letni dopust na podlagi omenjenih aktov.
Kaj menite ostali???
Martika
Kaj menite ostali???
Martika