Kratkoročno odloženi prihodki oz.pasivne časovne razmejitve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Kratkoročno odloženi prihodki oz.pasivne časovne razmejitve

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Proizvodno podjetje je tujemu kupcu dobavlo proizvode in jih tudi fakturiralo ter si ustvarilo prihodek. Med temi proizvodi pa je nekaj takih, ki jih kupec sploh ni naročil, vendar naš vodja proizvodnje jih je kljub temu, (ker so bili pač končani )dobavil, vendar sedaj jih kupec iz EU noče plačati oz.jih bo plačal, ko jih bo naročil, tudi jih je evidenčno izločil iz obračuna, ki ga vsak mesec prejmemo glede dobav in pridobitev. Zanima me ali bi lahko prihodke za te "nenaročene proizvode" odložila na kratkoročne pasivne razmejitve, ker dejansko gre za dvomljivo prodajo?

Kaj menite?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Po mojem morate to "prodajo" stornirati in izkazati na šestici samo vrednost končanih izdelkov (zaloga izdelkov pri kupcu - najbrž njegov dokument, s katerim jih je evidenčno izločil iz obračuna, lahko služi kot inventurni zapisnik?). lp
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Prodaje sedaj najbrž ne smem stornirati,ker sem že oddala DDV, razen da bi delala popravek ddv in izdala DBP za te proizvode, hkrati bi jih morala čisto izločiti tudi iz stanja terjatev do kupca, kar sedaj niso?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Saj je kupec zavrnil - najbrž ne samo ustno, ampak s kakim dokumentom, ki je osnova za storno - tako za DDV (tu gre tako samo za promet) kot tudi za terjatve oz. prihodke?? lp
Odgovori