osnovna sredstva NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tasa
Računovodja
Računovodja

osnovna sredstva NUJNO

Odgovor Napisal/-a tasa »

Preden sem odprla s.p. sem si nakupila opremo za fitnes (veliko).
Sedaj imam sp že v obratovanju in bi rada to opremo prikazala v knjigah sp-ja. Mi lahko kdo svetuje kako naj to naredim?

Jaz sem mislila, da bi napisala kupoprodajno pogodbo, da fizična oseba proda s.p.-ju, pa ne vem če je to pravilno in če je potrebno to kam oddati.

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ni potrebno nobene pogodbe, v kolikor ste to nabavili pred registracijo. na osnovi originalnih dokumentov (računov) to normalno prenesete na s.p.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tasa
Računovodja
Računovodja

re: osnovna sredstva

Večino opreme smo izdelali sami, tako da nimam računov. Za tisto opreme ki sem jo kupila pa ni imena na računu.

Imam pa ponudbo, ki mi jo je izdelalo podjetje, ki je nameravalo omenjeno opremo dobaviti.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Lahko daste po tržnih cenah, priložite kak cenik raznih firm s to popremo.... (upam, da za to ni potrebna uradna cenitev).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tasa
Računovodja
Računovodja

re: osnovna sredstva

npr. da bi morala imeti uradno cenitev, kdo pa to naredi?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Uradni cenilec, z licenco - kar veliko jih je in najti morate le pravega, ustreznega.

A kljub temu bi rad še kakšno mnenje, tistega, z več izkušnjami - ali je v vašem primeru sploh potreben, a je dovolj le prenos na osnovi tržnih cen.
Mirko Slika
Odgovori