Preventivni zdravstveni pregled

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Preventivni zdravstveni pregled

Odgovor Napisal/-a koko »

Pozdravljeni,
ali mi lahko kdo odgovori na naslednja vprašanja:
Ali pripada delavcu (čistilka, restavrator, kustos, etnolog), zaposlenemu v javnem zavodu, prosti dan ali proste ure za zdravstveni pregled, če ga pošilja delodajalec na usmerjeni obdobni preventivni zdravstveni pregled?
Čez koliko let je potrebno ponovno opraviti zdravniški pregled delavcem v javnem zavodu, izjave o varnosti z oceno tveganja ni?
Kako je s to zadevo za direktorja zavoda?

Najlepša hvala za odgovore.
birsa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a birsa »

ti si mi pa res dober. srečni (so)delavci, ki te imajo.
Preventivni zdravniški pregledi so potrebni zaradi delodajalca ne zaradi zaposlenih. In po tvoje naj bi vzeli dopust, da gredo na zdravniški pregled.
Če ga lahko opravijo med delovnim časom v par urah, OK, vendar vglavnem traja več časa.
Sicer pa najprej preštudiraj vse v zvezi z zdravjem in varnostjo pri delu, ker je to zelo pomembno, če se kaj nepredvidenega zgodi zaposlenim.
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

na žalost sem jaz to od drugih slišala, da če direktor dovoli je prosto, če ne pa ne, zato sprašujem vas na forumu, kako je s tem v resnici,
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ja, najlepše,da bi za službene obveznosti moral vzeti dopust!!??? lp
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

torej to pomeni, da ti pripada prost dan (kolikor ti ostane od dneva, ker si vsaj pol dneva pri zdravniku) oz. se ti prizna, kot da bi delal 8 ur. Kaj pa je z roki med pregledi? Ali je to vsako drugo, tretje ali peto leto?
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

To je pa zapisano v izjavi o varnosti, kjer imate ocenjeno tudi delovno mesto. Če je delovno mesto bolj izpostavljeno oz. tvegano so zdravniški pregledi letni. Pri manj (npr. pisarniško delo) pa lahko tudi na 4 leta. Čistilka ima pri nas na 2 leti.
LP
Evida
Odgovori