bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
yxcvana
Novinec
Novinec

bolniška

Odgovor Napisal/-a yxcvana »

Pozdravljeni! Imam vprašanje in lepo prosim koga ki ve, da mi odgovori. Sem zaposlena za določen čas. V prihodnosti bom šla v bolniško za dlje časa-nosečnost. Zanima me koliko bo obremenjen delodajalec v času moje bolniške, po 30 dneh. Imam dokaj lepo plačo ali dobi delodajalec povrnjeno vse ali samo določen del. Ali bom dobila toliko bolniške kot imam sedaj plače? Skrbi me, da mi delodajalec ne bo podaljšal pogodbe, če bo imel z mano stroške.Zanima me tudi kako je s porodniško, kolikšen del plače znaša, se šteje moja plača ali republiško povprečje, hvala za odgovor[:I]
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rika »

Mislim, da je tako. Prvih 30 dni bolniške bo nosil vse stroške vaš delodajalec,po 30 dneh pa socialno.Seveda nadomestilo za bolniški stalež ni 100% plača, tako da bo vaša plača, ko boste v staležu, nekaj nižja od sedanje. Po 30 dneh ste v celoti strošek socialnega, torej vašega delodajalca ne stanete nič.
Pa še porodniški dopust: Nadomestilo za porodniški dopust se izračuna iz povprečja vaših zadnih 12 plač. Tiste plače, ki so bile izplačane kot bolniška, se preračunajo na 100%. Pomeni, da je porodniška enaka plači, seveda če boste, ko boste urejali porodniški dopust, v službi 12 mesecev.
Čim lepšo nosečnost! Lp
franja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a franja »

Mislim, da se ne preračunava na 100%
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Ja se preračuna. Za porodniško velja zadnjih 12 plač in sicer preračunano(če je bila v bolniški)za polni delovni čas.

lp

Magda
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Osnova za porodniško je povprečna osnova od katere so bili obračunani prispevki v zadnjih 12 mesecih. Preračun nadomestil na 100% plačo je potreben pri obrazcih, ki jih zahteva Zavod za zaposlovanje v primeru prekinitve delovnega razmerja.
Za porodniško to ne velja. Pišem direkt iz navodil na hrbtni strani obrazca, ker imam enega za izpolniti
LP
tanjuša
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tanjuša »

Mogoče bi dodala samo to, da nadomestilo ne more biti večje od 2,5 povprečne republiške plače.
Se je pa zakon spermenil, včasih je veljalo, da smo preračunvali za porodnice, ki so bile pred porodom na bolniški, sedaj pa ne. Velja osnova od katere so bili plačani prispevki.

lp

Tanjuša
magdalena
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Ali mi lahko prosim sporočite od kdaj velja spremenjeni zakon.

Hvala.

lp

Magda
tanjuša
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tanjuša »

Uradno prečiščeno besedilo je bilo objavljeno v URL 110/03.

LP

Tanjuša
franja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a franja »

Hvala, da ste mi pomagali razčistit. Sem že mislila, da sem mal...:D
yxcvana
Novinec
Novinec

če imam plače neto npr. 450.000,00 koliko bom imela nadomestila.
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Na steaneh centra za socialno delo je on-line izračun.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Lp
Nataša
yxcvana
Novinec
Novinec

tu je izračun za porodniško, kako pa je z bolniško zaradi rizične nosečnosti. Bom dobila bolniške na 450.000,00 sit plače. Hvala
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal natasa2</i>
<br />Na steaneh centra za socialno delo je on-line izračun.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Lp
Nataša

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Odgovori