Nezaračunana prehrana za podjetnika
Moderator: Mirko Zbačnik
Nezaračunana prehrana za podjetnika
Kaj menite o tem, da se ne bi obračunala prehrana za podjetnika na letni ravni, ker ima že brez tega veliko izgubo ? Kaj vi naredite v takih primerih? Maja je odprl s.p. in ima veliko tudi začetnih/zagonskih/ stroškov.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Seveda se lahko odloči, da ne bo obračunal določenih stroškov.
Zakaj pa ? Saj izguba ni nič slabega, sploh v zagonskem obdobju. Bo z dobički v prihodnjh letih lahko pokrival izgubo pa ne bo treba toliko davka plačat.
Meni se zdi prav, da s rezultat prikaže takšen kot je.
Razen če ne namerava zaprositi v banki za ne vem kakšen kredit. V tem primeru bi mu izguba lahko delala težave.
Zakaj pa ? Saj izguba ni nič slabega, sploh v zagonskem obdobju. Bo z dobički v prihodnjh letih lahko pokrival izgubo pa ne bo treba toliko davka plačat.
Meni se zdi prav, da s rezultat prikaže takšen kot je.
Razen če ne namerava zaprositi v banki za ne vem kakšen kredit. V tem primeru bi mu izguba lahko delala težave.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
In kaj pomeni s.p.-ju izguba v prvem poslovnem letu, prosto lahko razpolaga z gotovino - seveda, če glede na izgubo razpolaga z njo. A verejtno je izguba zaradi obračunanih in neizplačanih stroškov... Jaz se ne bi sekiral.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko