Zamuda pri identifikaciji za ddv-nujno prosim!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
finrast6
Začetnik
Začetnik

Zamuda pri identifikaciji za ddv-nujno prosim!

Odgovor Napisal/-a finrast6 »

Stranka, ki se ukvarja z dejavnostjo trgovine je prekoračila limit 25.000,00 EUR. Kljub mojim opozorilom, da naj sama spremlja promet, ker jaz promet vidim šele, ko listine poknjižim (listine mi je pred tem dostavljala; če sem imela srečo na tri mesece) je prekoračila cca 6.000,00 EUR. Zanima me kakšen je postopek; ker pa bi od tega zneska vseeno plačali DDV; ali si lahko hkrati odbijemo vstopni DDV.

Limit je presežen z dnem 03.10.2007, identifikacija za DDV pa je z dnem 01.12.2007. Mislim, da bodo na DURS ugotovili naš prekršek, če ne prej kot pri oddajo davčnega obračuna za davek iz dohodka iz dejavnosti, kjer bo vpisan promet v višini cca.33.000,00 EUR.

Zelo bi bila hvaležna za kakršenkoli nasvet!
finrast6
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a finrast6 »

Kaj mi res ne more nihče pomagati. Dobrodošlo je vsakršno mnenje!

Hvala!
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Glede na dejstvo, da ste odločbo o vpisu v register zavezancev za DDV s strani DURS že prejeli in da, ste postali zavezanec za DDV s 1.12.2007, na vašem mestu bi se držala odločbe in za nazaj nič ne posegala v morebitne obračune in odbitke vstopnega DDV. Ker je zavezanec zamudil s prijavo v DDV register - je pač zamudil , posledice bo nosil sam. Če že ustrajate , posvetujte se s kontrolorjem na DU , ali uporabite institut samoprijave! LP - TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kot pravi Tita. Samo opozorilo: tudi ob samoprijavi odbitek DDV odpade!!lp
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz bi od tistih 6000 € obračunala izstopni DDV in ga plačala državi, še prej pa bi vprašala kontrolorja, če bo tako v redu.
Vstopnega DDV pa si ne morete odbijati, če niste bili zavezanci.

Mirjana
Odgovori