Zdravo!
Imam vprašanje glede novega zakona o dohodnini.
Prenehanje s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Če s.p. razmišlja o prenehanju dejavnosi in želi prenesti svje imetje na svoje potomce, me zanima kako je z dohodnino v letu 2005?
Torej, da bo bolj jasno.
Oče ima dokaj novo delavnico, stara je priblizno 5let. Drugo leto bo šel v penzijon in bo prepisal delavnico na svojega sina. Ali bo res moral po novem zakonu o dohodnini plačati dohodnino? Razliko med amortizirano vrednostjo objekta in dejansko vrednost objekta. To je približno 8mil.[xx(]
O tem res še nisem nikjer brala.
Pa vse tiho je o tem novem zakonu o dohodnini, ki prične veljati že z 1.1.2005:sad:
Lep vikend
Bac
Torej, da bo bolj jasno.
Oče ima dokaj novo delavnico, stara je priblizno 5let. Drugo leto bo šel v penzijon in bo prepisal delavnico na svojega sina. Ali bo res moral po novem zakonu o dohodnini plačati dohodnino? Razliko med amortizirano vrednostjo objekta in dejansko vrednost objekta. To je približno 8mil.[xx(]
O tem res še nisem nikjer brala.
Pa vse tiho je o tem novem zakonu o dohodnini, ki prične veljati že z 1.1.2005:sad:
Lep vikend
Bac
Veliko do odgovora?? 
Kaj vam je?
Samo pripravila bi se rada na vse.
Zakon ne boste verjeli sem preučila, samo rada bi, prediskutirala o tem.
. Vsak ima svoje tolmačenje in bi rada slišala še ostala stališča, kako kdo kaj razume.
Seminarja se bom udeležila,čim bo kakšen na sporedu.
Vseeno hvala za Vaš odziv. Obljubim, da se bom vrnila na to temo po seminarju in upam, da se bo po tem kaj več dalo diskutirati o tej temi.
Kaj vam je?
Zakon ne boste verjeli sem preučila, samo rada bi, prediskutirala o tem.
Seminarja se bom udeležila,čim bo kakšen na sporedu.
Vseeno hvala za Vaš odziv. Obljubim, da se bom vrnila na to temo po seminarju in upam, da se bo po tem kaj več dalo diskutirati o tej temi.