Nujno: Sem upravičena do uskladitve plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mnbv
Novinec
Novinec

Nujno: Sem upravičena do uskladitve plače

Odgovor Napisal/-a mnbv »

Pozdravljeni,

7. januarja 2008 sem po zaključenem koriščenju krajšega delovnega časa zaradi starševstva do 3. leta otrokovega starosti prešla na polni delovni čas, s tem pa seveda tudi na polno plačo.

Ko sem šla na začasni krajši delovni čas (oktobra 2006), smo s pogodbo na novo določili tudi polno plačo, na katero v skladu s pogodbo avtomatično prehajam sedaj!

Ta znesek polne plače kasneje seveda ni bil usklajen s plačnim dogovorom, po katerem so se osnovne plače v gospodarstvu, kjer tudi sama delam, med tem časom dvignile.

Ali sem upravičena do uskladitve zneska osnovne plače, na katero sedaj prehajam, glede na to, da so bile med datumom njene fiksne določitve v pogodbi do sedaj izvedene uskladitve?!

Že vnaprej se najlepše zahvaljujem za odgovor!!

8)
mnbv
Novinec
Novinec

:( Škoda, da ne zna nihče odgovorit.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Moje razmišljanje:

Če mislite na uskladitve avgusta 2007: Usklajene so bile najnižje osnovne plače oz.izhodiščne plače. Morda je vaša osnovna plača od prej naštetih višja in zato ni prišlo do usklajevanja.

Lp
marea
mnbv
Novinec
Novinec

Marea, če vas prav razumem med oktobrom 2006 in januarjem 2008 ni bilo nobene uskladitve (vseh, ne le najnižjih) plač v skladu z dogovorom o politiki plač v RS?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Morda je bila kakšna specifika po panogah, tako,da bi morali preveriti glede vaše panožne KP. Je pa tudi možno, da je delodajalec to naredil na podlagi podjetniške pogodbe.

Lp
marea
Odgovori