Račun prišel čez 2 meseca...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MICIKA
Začetnik
Začetnik

Račun prišel čez 2 meseca...

Odgovor Napisal/-a MICIKA »

Ali lahko knjižim račun, ki sem ga prejela 14.9., datum računa je 9.9., datum opravljene storitve pa 9.7.. Ali je lahko račun izdan 2 meseca kasneje? Od tam kjer sem ga prejela pravijo, da ne morejo spremeniti datuma!!! Hvala

mici
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

MIslim, da ne, vendar nisem prepričana. PRed 1.5.2004 je veljal npr. datum prejema za vstopni ddv, po 1.5.2004 je datum odpreme. Upam, da mislim prav. Ste vprašali za razlog, zakaj takšna zamuda.

Ali ste zavezanec na 6 mesecev?
Ima še kdo mnenje?

LP
A.
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lupus »

Seveda lahko knjižite ta račun. Če so vaši dobavitelji polletni zavezanci niso v prekršku kar se DDV tiče, seveda pa taka zamuda pri izstavljanju računov ni v skladu s SRS. Vendar to ni vaš problem, Če ste prejeli korekten račun in če je bila opravljena storitev v zvezi z vašo registrirano dejavnostjo, davek smete odbijati!

K.
Akin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Akin »

Recimo, da sem jaz tista firma, ki je pozabila izdati račun za junij in sedaj v septembru napako popravljam. Kako moram to poročati davčni.
Ali moram plačati zamudne obresti in kako naj razložim kontrolorki za kaj gre.
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lupus »

Berite - v prekršku ni samo polletni oz. trimesečni zavezanec. Mesčni popravlja julijski obračun in plača zamudne obresti.

K.
Odgovori