dobropis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
allen82
Začetnik
Začetnik

dobropis

Odgovor Napisal/-a allen82 »

Lep pozdrav vsem skupaj!

Imam eno vprašanje glede dobropisa.

Želim izdati finančni dobropis za en račun v letu 2007.

To pa zato:

1. Ker je številka računa nepravilna
2. Ker bi zaradi tega zneska presegel limit za DDV 25.000 evrov.

Sedaj bi rad na ta račun izstavil dobropis in naknadno potem izstavil račun za januar 2008.

Zanima me kako naj sestavim ta dobropis (če obstaja kakšen primer, kako to izgleda) ter kako to knjižim za poslovno leto 2007?

Ker je to moje prvo poslovno leto, še marsikaj ne vem, zato mi vaša pomoč, še kako prav pride!

Hvala za odgovore!

Lp Alen T.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne komplicirajte, navedite, da ste pač zaračunali po tem in tem računu preveč, ker ste navedli napačno količino, ceno.... Navezujete se na originalen dokument, na katerem ste pač zaračunali preveč in v dogovoru s tem in tem izdajate dobropis.

Toda prej ko slej bo verjetno presegel mejo 25.000,00, zatio je mogoče dobro, da pričnete razmišljati v to smer.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
allen82
Začetnik
Začetnik

Hvala Mirko za tako hitr odgovor!

Razmišljam o tem da presežem limit v naslednjem letu, leto 2007 pa naj za enkrat ostane tako.

Hvala še enkrat in lep pozdrav :lol:

Aen T.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pa je kupec s tem seznanjen in mu je prav??
Kar se tiče DDV - promet je že čez - in potem bo pa najbrž z januarjem - gleda se po zadnjih 12 mesecih in ne po koledarskem letu!!! lp
allen82
Začetnik
Začetnik

Pozdrav

Kupec je s tem seznanjen in mu je prav!

Se pravi, če sem jaz začel poslovati marca 2007, se gleda potem do marca 2008 (12 mesecev). glede DDV-ja?

Jaz mu bom za tisti račun napisal dobropis, tako sva se zmenila in mu bom šele marca 2008 izdal nov račun. Zako, da ne bom presegel limita.

Zanima me samo kako se to knjiži (enostavno knjigovodstvo)?

Hvala

Lp Alen
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Če se tako po domače menita in mu je prav, je najbolj enostavno, da vrne račun in nobeden nič ne knjiži. lp
Odgovori