Prijateljica ima osebno dopolnilno delo. Vedno ima težave pri nakupu blaga ( BPT Tržič ), češ da ga ona sama nemore kupiti in potem išče naokrog d.o.o. ali s.p., da ji nekdo "kupi" blago.
Naj mi kdo razloži, zakaj nemore tega sama kupovat.
Hvala za odgovore
osebno dopolnilno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odgovarjam na pamet. Mogoče je problem, ker ni "firma" kot s.p., pač pa je svoje delo le priglasila na upravni enoti kot čisto navadna fizična oseba. Dopolnilno delo se priglasi pod določenimi pogoji, ko ni še potreben npr. "s.p." in da to ni delo na črno. Mogoče je BPT Tržič grosist, ki s posamezniki ne trguje. Kaj pa, če bi registrirala "s.p."?
Zgolj ugibam. Kaj ji pravijo na BPT?
Mirko
Zgolj ugibam. Kaj ji pravijo na BPT?
Mirko
V tem primeru je problem grosist, ki ne prodaja fizičnim osebam, ki ne vodijo poslovnih knjig. Osebno dopolnilno delo je v bistvu namenjeno tistim, ki z prodajo zelo malo zaslužijo, ni jim potrebno izdajati računov, zato tudi ne vodijo poslovnih knjig in vsega ostalega, kar spada zraven. Prodajalke cvetja na ulici....
Se zahvaljujem za odgovore.
V BPTju ji pravijo ( bila sem zraven )da nemore kupit, ko pa je kupila čez drugega ( čez sp ali doo ) pa je lahko. Sej je prijavljena vsepovsod, nima samo Spja, sicer pa ima vse papirje in je tudi izdelovalka domače in umetnosne obrti. V bistvu jo ščiti tudi nalepka, mnenje obrtne zbornice. Nevem zakaj ji potem delajo probleme pri nabavi.
V BPTju ji pravijo ( bila sem zraven )da nemore kupit, ko pa je kupila čez drugega ( čez sp ali doo ) pa je lahko. Sej je prijavljena vsepovsod, nima samo Spja, sicer pa ima vse papirje in je tudi izdelovalka domače in umetnosne obrti. V bistvu jo ščiti tudi nalepka, mnenje obrtne zbornice. Nevem zakaj ji potem delajo probleme pri nabavi.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: