Davčna inšpekcija
Moderator: Mirko Zbačnik
Davčna inšpekcija
Pozdravljeni,
pravkar so nas poklicali iz davčne uprave.Inšpektor se je najavil za jutri zjutraj. Omenil je, da bo "nahitro preletel DDV"(njegove besede) za zadnje tri mesece. Ali kdo ve, kaj to pomeni "nahitro"?
Mirna
pravkar so nas poklicali iz davčne uprave.Inšpektor se je najavil za jutri zjutraj. Omenil je, da bo "nahitro preletel DDV"(njegove besede) za zadnje tri mesece. Ali kdo ve, kaj to pomeni "nahitro"?
Mirna
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal mirna6</i>
<br />Pozdravljeni,
Mirna
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
jaz dam pri zahtevku za vračilo vedno zraven kopije računov teh velikih zneskov(recimo pri nabavi os).Do sedaj še niso prišli. Res pa je da zahtevamo ddv nazaj samo v primeru da je davka veliko. Drugače prenesemo v naslednje obdobje.
:oops:
<br />Pozdravljeni,
Mirna
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
jaz dam pri zahtevku za vračilo vedno zraven kopije računov teh velikih zneskov(recimo pri nabavi os).Do sedaj še niso prišli. Res pa je da zahtevamo ddv nazaj samo v primeru da je davka veliko. Drugače prenesemo v naslednje obdobje.
Mi smo dočakali in srečno preživeli davčno kontrolo. Bila je "blic-kontrola." Inšpektor je izbral nekaj prejetih računov v večjem znesku z datumom računa npr. 05.06.04, datum storitve 30.05.04 in podobno še za junij in julij. Iz računovodstva tistih firm sem morala dobiti izpis iz davčne knjige, kot dokaz, da so knjižili v istem davčnem obdobju, kot mi. Na srečo vse je štimalo in to je bilo vse. No upam, da se ne bodo vrnili.
Lep pozdrav.
Mirna
Lep pozdrav.
Mirna