Regres 2007 in znesek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
DEJANC
Nov član
Nov član

Regres 2007 in znesek

Odgovor Napisal/-a DEJANC »

Pozdravljeni!

Zaposlil sem od 27.08.2007 in me zanima kakšen znesek "neto" regresa mi pripada (nikjer ne najdem neto zneska) in do kdaj bi moral biti izplačan in na kakšen način ga lahko izterjam.

Delam pa pri zasebniku v trgovinski dejavnosti.

Hvala za odgovor že vnaprej!

Lp
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Regres dobiti v bruto znesku in sicer sorazmeren delež za čas dela. Kar je v vašem primeru cca 1/3 od 70% povprečne plače (minimalno).
Neto pa ni možno povedati, ker se od bruta mora odšteti povprečna stopnja dohodnine, ki pa je odvisna od višine plače...
DEJANC
Nov član
Nov član

Hvala za odgovor!

Zanima me pa še naslednje.

Do kdaj moram dobiti izplačan regres za leto 2007, nekje sem prebral, da bi moral biti izplačan najkasneje z januarsko plačo in me zanima, če to drži.
Delodajalec trdi. da mi ne pripada nič dokler ne bom zaposlen 6 mesecev pri njem, niti sorazmerni del. :shock:

Prosim, če lahko nekdo izračuna koliko regresa mi pripada najmanj če je bruto plača 600€?

Ker bom s 1.2. dal odpoved me zanima, če mi mora zdajšnji delodajalec izplačati za leto 2008 (torej za mesec januar in februar) sorazmerni del regresa pri zadnji plači, ki jo prejmem pri njem torej 15.3 oziroma, do kdaj ima čas, ker bi radi v bodoči službi imeli potrdilo o dopustu in plačilu regresa.
Prosim za pomoč, ker se v te stvari ne razumem.

Hvala že vnaprej!

Lp
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Spet je tu nekaj neznank, ampak okvirno dobite 200-250 EUR. Za letos pa dobite po moje 1/12 in ne 2/12. Izplačat vam morajo do sredine leta. Obvestilo pa naj bi vam dali ob odhodu, kar je malo konfuzno, ampak o koriščenju dopusta pa vam lahko že posredujejo podatke. 15.3. boste pa dobili plačo za en dan?
DEJANC
Nov član
Nov član

15.3 dobim plačo za cel mesec saj imam 30 dni odpovednega roka, torej bom zaposlen do 1 marca.
Prosim še samo za odgovor do kdaj se mora izplačati regres za leto 2007? Predvsem me zanima, če bi moral biti izplačan kot zadnji rok pri januarski plači, oziroma kako je v praksi?

Hvala za pomoč!

Lp
Odgovori