Bonus pri zavarovalnih premijah

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Bonus pri zavarovalnih premijah

Odgovor Napisal/-a uni »

Od zavarovalnice smo v januarju 2008 prejeli obvestilo o priznanem bonusu za leto 2006. Znseek bonusa bo zavarovalnica nakazala v februarju.
Kako poknjižimo ta znesek - na podlagi tega obvestila s temeljnico- na katere konte in kako bo to vplivalo na BU in BS ,glede na to,da gre za l,2006?
Ali se ta znesek prikaže v DDV-O za januar, ko smo prejeli to obvestilo ali za februar ,ko bo izvršeno nakazilo na naš račun-pod oproščene nabave?(sklic na 1.tč.44.člena ZDDV).
Ima še kdo ta primer-letos imamo to prvič-saj gre za majhen znesek,pa vseeno moram nekako rešiti.
Prosim za pomoč.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Res lepo prosim za pomoč-če kdo ve.
Povsem sem zmedena- leto 2008,pa 2007,pa 2006..-ne vem ,ali gre pod druge prihodke konto 787(glede na to, da izrednih prihodkov -prihodki iz preteklih let-ni več) -ali v BU za leto 2007 ali bomo to upoštevali šele v BU za leto 2008, ker sta obevstilo in nakazilo šele v letu 2008?
Saj verjetno vas je to prejelo več, oz.menda to nekateri prejemajo že vsa leta-ne gre za neko novost, samo mi smo prvič padli v ta razred.
Že vnaprej hvala za pomoč.
Malo se mi mudi z bilanco zaradi predložitve na banko, ki jo zahteva za odobritev kredita.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Slovan, hvala za pomoč pri garanciji-zlata si.Če lahko, mi pomagaj, prosim lepo, še pri tem. Vidim, da si "doma" na vseh področjih.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Poglejte, če ste dobili obvestilo v januarju 2008 za priznan bonus za leto 2006 in še nakazilo v februarju 2008, potem vse evidentirajte v letošnjem letu (kar se DDV-ja tiče je prejet dobropis v januarju-oproščene nabave). Januarja 2008: 165 terjatev do zavarovalnice/787; februar: 110/165.

Dilema ostane, na kateri konto prihodkov to "dati": menim, da ne bo nobena napaka, če to upoštevate kot drugi prihodek (787).

LP
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala, Slovan.Se je tudi meni zdelo logično, da zajamem šele v prihodke leta 2008-vendar sem imela pomisleke, ker dejansko bilanca za 2007 še ni izdelana oz.oddana in bi lahko vplivalo že na posl.izid za leto 2007.
Sem takoj bolj mirna, če mi še nekdo potrdi- že knjižim v leto 2008.
Tudi vv ddv-o bom tako prikazala, čeprab dejansko nismo prejeli dobropisa-dokumenta s tem nazivom in vsemi elementi- ampak le neko obevstilo,prosto napisano.Nakazilo pa šele bo.
Odgovori