Vračilo blaga

Moderator: Mirko Zbačnik

febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Če ste blago v celoti zavrnili, tudi račun in dobropis ne rabite knjižiti. Če pa že knjižite, priporočam 6500 - vrednost blaga po računu dobavitelja in ne 6600-vlago v skladišču. Najboljše pa je da račun in dobropis zavrnete kot Vam je svetovala Starči. Ostane Vam samo denarni tok na TRR.

LP :partyman: :partyman: :partyman:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Konti?

Odgovor Napisal/-a anka »

Zakaj pa kto. 6600 NI PRAVILEN? Kako pa je potlej pravilno knjiženje blaga, ki je že narejen in ki ga imaš na zalogi, ter ga prodaš naprej?????
anka
Super računovodja
Super računovodja

Kaj če je prišel nakazilo prej kot je bil prejet dobropis. Kako v tem primeru pravilno knjiženje?

P.s. račun in dobropis sta bila knjižena.

Prosim za čimprejšnjo pomoč. Ali je lahko tako, kot se že zgoraj nakazala.

Vračilo po izpisku: 1100/2200, dobropis prispe nekaj dni kasneje pa vse v minus?
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Če razumem potek dogodkov, ste najprej plačlali po predračunu, potem ste dobili blago in račun, blago ste zavrnili, dobili ste predplačilo vrnjeno na račun in na koncu ste prejeli dobropis. Dejansko blaga niste prevzeli, ampak ste ga vrnili. Zato tudi računa niste plačali, ampak ste za račun dobili dobropis, predplačilo pa ste dobili vrnjeno na račun. Logično mi je da račun zaprete z dobropisom, oz saldo odprte postavke je 0 ker je račun dejansko storniran. Vračilo predplačila bi knjižil -1330. (vrnjeno predplačilo). Sicer pa kakorkoli naredili končni efekt je saldo 2200 in 1330 je 0.
Glede predhodnega vprašanja (6500 ali 6600), sem omenil ker je kto 6600- blago na zalogi (narejen prevzem v sklaldišče). Ker blago niste prevzeli v skladišče (naredili prevzem oz. obračun nabave blaga), sem omenil da se mi zdi boljše knjižiti preko 6500 (ne bremenite zalogo).

Življenje je lepo. Uživajte lepo sončno nedeljo. Vaš Febo !!!!!!!

LP :) :) :)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za vaše pojasnilo.

LP
Odgovori