Maksimum plačila z gotovino

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Maksimum plačila z gotovino

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Prosim, če mi osvežite spomin, kolikšen je tisti najvišji znesek, ki ga kot s.p. lahko gotovinsko plačam - a je 420 eur.

Če kupim računalnik z gotovino v višini 599 eur, ali so lahko kake sankcije?
hvala!
LP
birsa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a birsa »

limit je 500 EUR. Tudi sam sem lani enkrat plačal malenkost več, upam da sankcij ne bo. Še bolj pa upam da inšpekcije ne bo in tega ne bo ugotovila.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Mislim, da je pravilni znesek za LIMIT = 420 EUR (prej 100.000 sit).

http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ++gotovino
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Rešitev:

Dan ali dva pred prevzemo računalnika plačate akontacijo oziroma aro v višini polovice vrednosti računalnika. Na dan prevzema pa plačate drugo polovico.

Volk sit in koza cela.
capa1
Računovodja
Računovodja

Ja, je kar zapleteno. Ravno danes sem šla v trgovino, kjer bom kupila računalnik ( Ho***), pa nimajo!!! možnosti mi izdati kakega predračuna ali kakorkoli jim nakazati denar. :roll:
Čudno za tako veliko trgovino, baje pa na veliko sprašujejo tudi ostale pravne osebe o plačilo preko TRR, pa še do sedaj niso rešili tega problema. Očitno imejo dovolj prometa tudi brez tega "nepotrebnega kompliciranja" pravnih oseb!

Ne vem ,kaj naj storim - ali kar grem in plačam z gotovino? Sicer pa, ali veste kakšne so morda kazni za tak majčken "prekršek" - konec koncev saj imam za podlago verodostojno listino (račun) in ne gre za nikakšne špekulacije, kot da bi npr. komu z gotovino plačala potne stroške,...

Prosim za vaša mnenja. hvala!
LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pa ste se prepričali, da je nakup računalnika najugodnejši (cenovno in kakovostno, garancije, servis) v veleblagovnici? Da se ne bo spet izkazal rek : Po denarju roba (in po poslovnosti)?? lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Starči s tem je pa tako.

Odvisno je zakaj računalnik rabimo. Če ga rabiš namesto pisalnega stroja in še za kakšno preglednico in internet je tudi tisti iz Ho*** dober. saj je zakonsko določeno kako je z skritimi napakami in garancijo. Če pa rabiš za večje sisteme in zahtevnejša poslovna ipravila pa mora na škatli tako pisati priznana znamka ala Hp, IBM in podobno že zaradi povezljivosti z večjimi sistemi in mražami. Tako, da jaz ne bi bila tako a priori, da je roba če je kupljena v Ho*** zanič samo zato, ker je ugodna.

Tako je moje mnenje
capa1
Računovodja
Računovodja

Ja, ja sem vse preverila - računalnik z "znamko" že imam, tega pa bi uporabljala kakor je rekla MG za vsakdanje stvari, čeprav je tak računalnik lahko veliko boljši tudi od Hp ( z njim sem imela kar nekaj problemov - se zgodi) v primerjavi s ceno.

Ni vse v nekih priznanih "znamkah" - jaz sem se kar nekajkrat opekla z njimi( na splošno), tako , da sem spremenila mnenje o tem in če so "sestavine" prave v teh napravah je zame OK.

Lep dan! :yawinkle:
LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Samo taki so po mojem vedenju cenejši (v velikem poku). lp
Odgovori